Fondul de investitii Argo Real Estate se afla in negocieri avansate cu Alpha Bank privind restructurarea unui imprumut pentru mall-ul Suceava Shopping City, iar discutiile s-ar putea incheia pana la sfarsitul anului, scrie Mediafax.

Argo a primit un imprumut de 50 de milioane de euro de la Alpha Bank, din care mai are de achitat 47,1 milioane de euro, la care se adauga dobanzile si comisioanele aferente.

Suceava Shopping City a fost deschis in aprilie anul trecut, in urma unei investitii de 68 milioane de euro. La sfarsitul lunii martie, mall-ul era evaluat la 59,8 milioane de euro, in scadere de la 66,1 milioane de euro in septembrie anul trecut.

Argo, care detine 50% din mall-ul din Suceava prin intermediul subsidiarei Suceava Shopping City Srl, a amanat pe perioada negocierilor plata ratei aferente lunii octombrie, se arata intr-un comunicat al fondului.

Decizia de amanare a platii reprezinta o incalcare a termenilor din acordul de imprumut pana la obtinerea acordului formal al comisiei pentru credite a bancii, se arata intr-un comunicat al Argos.

Potrivit contractului, suma de 47,1 milioane de euro ramasa de achitat din principalul imprumutului este amortizata prin rate trimestriale de 357.000 de euro, urmand ca in septembrie 2012, la incheierea perioadei de rambursare, Argo sa plateasca o suma mai mare.

Argo Real Estate Opportunities Fund, inregistrat in Guernsey, a fost lansat in luna august a anului 2006, cu un capital de 100 de milioane de euro. Fondul detine in Romania Sibiu Shopping City si Suceava Shopping City.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Netopya si Alpha Bank lanseaza un serviciu de transfer instant
Setari Cookie-uri