Banca Comerciala Romana (BCR) si Deko Professional, parte a grupului Policolor-Orgachim, au semnat un acord de colaborare privind reabilitarea termica a cladirilor, a anuntat institutia bancara.

"Pe de o parte asiguram finantarea, care beneficiaza de dobanda subventionata de stat, iar pe de alta parte Deko Professional-Policolor sprijina programul contribuind la avansul necesar anveloparii termice" a declarat sefa departamentului dezvoltare afaceri si produse micro si PFA din BCR, Melania Mirea.

BCR a semnat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) o conventie privind plata dobanzii aferente creditelor bancare cu garantie guvernamentala pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit. Perioada de acordare a creditului este de maxim cinci ani, iar dobanda este integral subventionata de MDRT, scrie Mediafax.

Banca nu percepe niciun comision in afara celui de gestiune solicitat de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Deko Professional este marca sistemului de termoizolatie Policolor, lansat in 2005, si totodata o unitate de business a grupului Policolor.

Policolor-Orgachim este controlat de Romanian Investment Fund, RC2 si Romanian Reconstruction Ltd. Potrivit datelor proprii, Policolor este cel mai mare producator de lacuri si vopsele din Romania, iar Orgachim - Paints&Coatings este lider pe segmentul vopselelor in Bulgaria.

Parte a grupului austriac Erste, BCR gestioneaza active de peste 16 miliarde de euro si are 667 de unitati de retail. Grupul BCR include banca BCR, BCR Banca penrtu Locuinte, BCR Administrare Fond de Pensii, BCR Leasing, BCR Asset Management, BCR Securities, Anglo Romanian Bank Limited si BCR Chisinau.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Setari Cookie-uri