AFI Europe a inceput constructia primei cladiri de birouri aflata in imediata apropiere a mall-ului AFI Palace Cotroceni si isi propune ca pana la finele anului sa inceapa lucrarile de constructii la centrele comerciale din Bucurestii Noi si Ploiesti.

"Investitia in cele cinci cladiri de birouri din Bucuresti este de circa 25 de milioane de euro. In proiectul din Ploiesti vom investi 35 de milioane de euro, iar in cel din Bucurestii Noi, 60 de milioane de euro. Tot 35 de milioane de euro este si investitia in proiectul din Arad”, a declarat Tal Roma, director de dezvoltare in cadrul AFI Europe.

Astfel, in urmatorii doi ani, AFI Europe isi propune sa investeasca circa 155 de milioane de euro in proiectele din Romania, dupa ce a investit deja 300 de milioane de euro in dezvoltarea mall-ului AFI Palace Cotroceni.

Citeste si:

“Purtam discutii cu mai multe banci si putem spune ca primim semnale pozitive din partea lor. In plus, rezultatele inregistrate de AFI Palace Cotroceni in 2009 si in 2010 reprezinta o garantie pentru banci ca afacerilor noastre au potential. Este foarte important ca cei 164 de milioane de euro (n.r: cifra de afaceri a mall-ului in 2010) nu au fost raportati intr-o perioada prospera, ci intr-un an extrem de dificil”, a explicat Israel Visel, managerul AFI Palace Cotroceni.

Centrul comercial AFI Palace Cotroceni, dezvoltat de israelienii de la AFI Europe, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 164 de milioane de euro, media vanzarilor lunare raportate de retailerii din mall fiind de 13 milioane de euro.