Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, a prezentat concluziile ședinței de Guvern, organizate luni. În ceea ce privește domeniul sănătății au fost adoptate câteva hotărâri de guvern, prin care online-ul devine noua cale de comunicare între pacienți și medici. De asemenea, au fost stabilite noi reguli de tratare a pacienților cu boli cronice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, domeniul sănătății a primit următoarele reglementări:

  • Nu se mai folosesc cardurile de sănătate pe perioada stării de urgență.
  • Pentru pacienții cu boli cronice nu mai este necesară o nouă evaluare pentru reemiterea scrisorii medicale.
  • Medicul de familie poate emite prescripție medicală în baza documentelor existente deja.
  • Medicii de familie și medicii specialiști vor putea efectua consultații la distanță, în limita a opt consultații pe oră.
  • Pacienții infectați cu Coronavirus vor fi tratați, indiferent de calitatea de asigurat a acestora.
  • Termenul de valabilitate a documentelor medicale care expiră va fi prelungit cu 90 de zile.
  • Documentele solicitate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) vor putea fi transmise electronic.
  • Crește numărul de posturi alocat pentru DSP-urile județene, cu 1.000 de posturi. În plus, structura serviciilor de ambulanță județene se suplimentează cu 1.000 de posturi. Angajările vor fi efectuate cu prioritate cu detașări și perioadă determinată, este vorba de acoperirea urgentă a locurilor.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri