Șase cadre medicale, asistente și infirmiere, de la spitalul „Marius Nasta” din București au fost depistate cu noul coronavirus, după ce o asistentă nu a purtat echipamentul de protecție regulamentar, deși a fost avertizata de medici. Asistenta va fi cercetată în Comisia de Disciplină, informează Digi24.ro.

Cadrele medicale infectate sunt tratate la spitalul „Marius Nasta” din Capitală.

„Nu sunt în stare gravă, sunt cadre medicale care nu au respectat procedura de dezechipare. Una a fost trimisă acasă în momentul respectiv, pe parcursul izolării s-a pozitivat. O altă persoană care nu a respectat procedura de dezechipare și procedura de protecție în zona verde a infectat alte colege. Nu pot să spun decât că aceste colege au fost atentionațe de medici în rapoartele de gardă. Ele au fost izolate imediat, din momentul în care s-au constatat abateri de la procedură. Cel puțin acea colegă a luat contact în timpul turei cu alte 4 fete și ele sunt infectate”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 52.000 de lei Spitalului Municipal Sebeş şi unor cadre medicale considerate răspunzătoare de deficienţele constatate cu prilejul unui control desfăşurat sâmbătă, ca urmare a depistării mai multor cazuri de COVID-19 în rândul unor pacienţi şi angajaţi.

Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, doctor Lucian Eva, a declarat că unitatea medicală intră în regim de urgenţă după ce numărul persoanelor depistate pozitiv la testarea pentru Covid-19 a crescut de la zece, cât erau vineri, la 36, duminică.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 213 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul Coronavirus, ajungând la un total de 18.070.

Până acum, 1.179 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 368.482 de teste.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri