Cu 10 ani în urmă, Timothy Springer, profesor de biologie la Harvard și antreprenor, a văzut un adevărat potențial într-o firmă de biotehnologie și a decis să facă o mică investiție. Acum, drept rezultat al acelei investiții în compania Moderna Inc, a ajuns miliardar.

Moderna Inc este compania al cărui nou vaccin Covid-19 a început studiile clinice umane și a înregistrat o creștere de 12% în ultima săptămână, reducând scăderea generală a pieței bursiere. Această creștere l-a ajutat pe Springer să devină miliardar. Conform estimărilor Forbes, realizate pe baza pachetului de capitaluri în Moderna de 3,5% și a altor capitaluri, averea lui valorează acum 1 miliard de dolari.

Filozofia mea este să investești în ceea ce știi și la bază eu sunt un om de știință. Îmi place să descopăr lucruri, a declarat Springer pentru Forbes. Mulți oameni de știință încep propriile companii, dar puțini au succes. Sunt un investitor activ și, totodată, un om de știință foarte riguros

Springer a fost investitor fondator pentru Moderna în 2010, când a plasat 5 milioane de dolari în companie. Acum, un deceniu mai târziu, investiția inițială valorează aproape 870 milioane de dolari. Cu toate acestea, cu mult înainte ca COVID-19 să apară în China, Springer se gândea deja la modul în care tehnologia ARNm de ultimă generație a companiei ar putea ajuta la dezvoltarea vaccinurilor.

Vezi și: Vaccin pentru COVID-19 | Pfizer speră să înceapă studiile clinice la sfârșitul lunii. Există potențialul de a furniza milioane de doze până la sfârșitul anului

„De la început ne-am gândit că tehnologia poate fi folosită în caz de pandemie”, a mai spus Springer. „Acesta este motivul pentru care am investit în efectuarea de studii umane cu diferite tipuri de gripă, tipuri care nu sunt văzute în mod normal în epidemii, dar care ar putea să apară ca urmare a unei noi pandemii. Am fost conștienți de acest tip de scenariu.”

Vaccinul Moderna a demonstrat rezultate promiţătoare

Datele preliminare privind vaccinul contra COVID-19 al Moderna Inc, primul testat în Statele Unite, relevă că acesta a avut ca efect producerea de anticorpi protectori în cadrul unui lot restrâns de voluntari sănătoşi. Datele sunt de la opt persoane care au luat parte la un test de siguranţă iniţiat în luna martie, în timp ce pandemia provocată de noul coronavirus se răspândea.

Te poate interesa și: Universitatea Oxford recrutează peste 10.000 de voluntari pentru testarea unui vaccin

În cadrul testului efectuat pe 45 de voluntari, realizat de Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, opt voluntari cărora li s-au administrat două doze de vaccin au produs anticorpi cu rol de protecţie, la aproximativ acelaşi nivel cu persoane care s-au vindecat după ce s-au infectat în mod natural cu virusul care provoacă boala COVID-19, a precizat compania americană de biotehnologie într-un comunicat de presă.

Ştirea a condus la creşterea acţiunilor Moderna cu aproximativ 20%, până la 79,39 dolari americani în cadrul sesiunilor de tranzacţionare din prima parte a zilei 18 mai.

Vaccinul Moderna a obţinut undă verde pentru iniţierea celei de-a doua etape a testării umane, iar săptămâna trecută autorităţile americane de reglementare şi-au dat acordul pentru a accelera procesul de revizuire.

Citește și: Ce arată primele rezultate în cazul „imunizării de grup” din Suedia și Marea Britanie

'Investim pentru a creşte producţia astfel încât să putem maximiza numărul de doze pe care le putem produce pentru a ajuta la protejarea a cât mai mulţi oameni de SARS-CoV-2, a declarat directorul executiv Moderna, Stéphane Bancel

Vaccinul companiei se află în fruntea eforturilor de stopare a virusului cu răspândire rapidă. Moderna preconizează că va iniţia o testare pe un lot mai mare de participanţi în luna iulie.

Totodată, compania a semnat acorduri cu producătorul elveţian de substanţe medicamentoase Lonza Group AG şi guvernul SUA pentru producerea unor cantităţi masive de vaccin.

Pe 16 martie, Moderna a devenit prima companie care a început studiul pe oameni pentru acest vaccin. De atunci, acțiunile companiei s-au triplat, mai ales de la declararea pandemiei de Covid-19.

Citește și: Europol anticipează o explozie a pieţei de vaccinuri false împotriva COVID-19

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri