Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, atenţionează că niciodată de la începutul pandemiei de coronavirus nu au fost atât de mulți români internați în secții de terapie intensivă, cu forma gravă a bolii, 351 de oameni.

Vlad Mixich a făcut o scurtă analiză legată de creșterile de la o lună la alta a numărului de pacienţi internaţi la ATI.

“Deocamdată la final de iulie față de aceeași perioadă din iunie, creșterea este de 76% și există șanse ca până la finalul săptămânii să vedem o dublare față de luna precedentă”, a precizat acesta pe pagina de Facebook.

Vezi și: Vlad Mixich: O treime din spitalele din România au fost dotate cu aparatură medicală și echipamente de protecție în perioada pandemiei

Mixich precizează că, în luna iunie, creșterea față de aceeași perioadă din luna precedentă a fost de doar 2%.

”În mai față de aprilie, atunci când am cules roadele respectării recomandărilor de protecție a sănătății, s-a înregistrat o scădere de 25% a numărului de cazuri internate la ATI. În luna aprilie am văzut cea mai mare creștere față de martie, fiind vorba chiar de începutul pandemiei: 320%”, a avertizat acesta.

Sursa foto: theskaman306 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri