România a înregistrat, astăzi, cel mai mare număr de decese de la debutul pandemiei, nici mai mult nici mai puțin de 385 de decese. Spitalele sunt pline, iar disponibilitatea paturilor ATI pare un punct tot mai greu de atins. Toate datele arată că valul patru a lăsat fără oxigen România, iar medicii îndeamnă la vaccinare, dar și la carantină. ”Un român este ucis de COVID-19 la fiecare 3,7 minute”, a scris Octavian Jurma, medic cercetător, pe pagina sa de Facebook.

”Un român este ucis de COVID-19 la fiecare 3,7 minute. Un român nevaccinat este ucis de COVID-19 la fiecare 4,1 minute. Un român vaccinat este ucis de COVID-19 la fiecare 43,6 minute. Toate recordurile din valurile precedente au fost doborâte în această săptămână (cazuri, internări, ATI, decese), atât în rândul adulților, cât și în rândul copiilor”, a scris Jurma, în postarea sa.

Cercetătorul susține că ne așteaptă o săptămână la fel sau poate mai rea decât aceasta, însă dacă luăm în serios măsurile de protecție, peste două săptămâni am putea vedea îmbunătățiri. Totodată, Jurma afirmă că este timpul ca autoritățile să se gândească la introducerea unei perioade de carantină.

”Nivelul la care suntem va continua să crească pentru că "nu ne permitem" o carantină de 30 de zile care "nu face decât să încetinească lucrurile", a mai notat acesta.

Sursa Foto: Octavian Jurma/ Facebook

Nu în ultimul rând, medicul și-a exprimat nemulțumirea față de atitudinea autorităților, care au subestimat intensitatea valului patru și acordă atenția, în prezent, altor evenimente.

”Aș vrea să știu ce afacere este atât de importantă încât să nu poată fi închisă pentru 30 de zile ca să salvăm 10.000 de vieți. Aș vrea să știu ce profit este atât de mare și pentru cine, astfel încât să merite să moară părinții, bunicii și copiii noștri. Aș mai vrea să știu de ce e mai important pentru politicienii noștri să își facă poze în fața unui reactor nuclear decât în fața unui spital de pediatrie plin la refuz cu copii bolnavi de COVID-19, copii români, copiii noștri. Cred că viitorul nostru se zbate acum pentru viața în spitale, nu în reactoare, domnilor politicieni. Cred că și viitorul vostru depinde de viitorul lor...”, a conchis Jurma.

Până la 13 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.398.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.607 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.199.267 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 402 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri