Un start-up din orașul australian Brisbane ar fi reușit să pună la punct o aplicație de smartphone ce poate diagnostica infectarea cu coronavirus folosind doar microfonul dispozitivului mobil.

Aplicația ResApp analizează sunetul tusei utilizatorului și emite un diagnostic pe baza acestuia. Astfel de soft-uri sunt deja folosite în Australia în cadrul programelor de telemedicină pentru a descoperi diverse afecțiuni respiratorii, ca pneumonia sau astmul bronșic. Este însă prima dată când o aplicație de acest gen pare să fie eficientă și în depistarea cazurilor de COVID-19.

Potrivit CEO-ului companiei, Tony Keating, citat de ABC News, e suficient ca utilizatorul să tușească de cinci ori în microfonul dispozitivului mobil, aplicația având algoritmi care detectează anumite sunete specifice tusei celor infectați cu coronavirus. Rata de succes este de 92% în cazul testelor pozitive și 99% în cazul celor negative, spune directorul Res App Health.

Citește și: Declarație controversată a unui medic coreean: Cei care nu s-au infectat cu COVID nu au prieteni

Keating afirmă că aplicația este comparabilă ca eficiență cu un test antigen - și chiar superioară în cazul rezultatelor negative - dar că infectarea trebuie confirmată ulterior, de exemplu printr-un test PCR.

Conform presei australiene, Pfizer a oferit deja 100 de milioane de dolari australieni (338 de milioane de lei) pentru a cumpăra Res App Health. Compania a fost fondată în 2014, pe baza cercetărilor unui profesor de la Universitatea din Queensland.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri