Numeroase platforme online promovează dieta pepene roșu ca fiind o dietă-minune, care îi ajută pe cei care o urmează să scape de kilogramele în plus. Cu toate acestea, beneficiile acestei diete văzută de mulți ca fiind o alternativă la metodele de slăbit, sunt contrazise de cunoscuta nutriționistă MIhaela Bilic.

Astfel, una dintre metodele promovate pe internet privind dieta cu pepene roșu prevede consumul mai multor kilograme de pepene roşu pe zi.

Această dietă cu pepene roşu, conform respetivelor publicații, funcţionează pe acelaşi principiu ca mono-dieta. Cunoscută și ca şi dietă disociată, mono-dieta constă în consumarea unui singur aliment pe zi.

Nutriționista a contrazis însă eficiența acestei metode.

"Pepenele mai degrabă îngrașă și obosește ficatul, pentru că are apă cu fructoză, care se metabolizează doar în ficat, nu poate fi consumat prin mișcare", a declarat aceasta pentru wall-street.ro.

Mai mult, aceasta afirmă faptul că dieta cu pepene roșu este asemănătoare unei cure detox, dar de fapt persoanele care o urmează bombardează ficatul cu multă fructoză.

Astfel, spune Mihaela Bilic, pepenele, cireșele și strugurii sunt cele trei exemple de fructe care în loc să ne răcorească și să ne slăbească, ne aduc multă fructoză în organism.

Nutriționista atrage însă atenția că acest lucru nu înseamnă că nu avem voie să mâncăm pepene roșu.

Prin urmare, explică aceasta, putem să mâncăm o felie de pepene în loc de masa de prânz, dar dacă am mâncat tot pepenele și așteptăm să slăbim și organismul să ne mulțumească, nu o să se întâmple acest lucru.

"Atenție mare, pepenele se mănâncă cu felia", a punctat specialista, făcând aluzie la persoanele care cred că vor slăbi dacă consumă cantități mari de pepene roșu.

Sursa foto: Shutterstock / Phatranist Kerddaeng

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri