Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este aprobată de Banca Naționala a României.

Având o carieră de 25 ani în UniCredit, Mihaela Lupu și-a început drumul în cadrul Grupului UniCredit în august 1998, în HVB Bank Romania S.A., în poziția de Analist Financiar, ajungând în 2004 Coordonator al Departamentului de Control Financiar.

Din 2007, Mihaela a fost promovată în funcția de Șef Departament Control Financiar în UniCredit Țiriac Bank, devenind în 2010 Director de Planificare și Control. Experiența acumulată în aceste funcții de conducere și calitățile de lider au recomandat-o în 2013 pentru numirea în poziția de CFO și membru al Directoratului UniCredit Bank în România. Din 2017, Mihaela Lupu a acceptat noi provocări în cadrul Grupului, preluând succesiv poziția de Head of Group Planning, Capital Management & Strategic ALM și, din 2021 până în prezent, rolul de CFO Central and Eastern Europe (CE&EE).

Printre responsabilitățile asumate de Mihaela se găsesc participarea în echipa de due diligence pentru fuziunea cu Banca Comercială Ion Țiriac, urmată de fuziunea dintre UniCredit și HVB Țiriac, precum și faptul că a făcut parte din echipa care a coordonat achiziția portofoliilor de retail și corporate de la RBS.

Teodora Petkova, Head of Central & Eastern Europe în cadrul UniCredit, a declarat: “Numirea Mihaelei în funcția de CEO al UniCredit Bank în România reflectă pregătirea ei profesională și contribuțiile ei remarcabile în cadrul organizației noastre. Abordarea ei bazată pe analiza datelor în luarea deciziilor, gândirea ei strategică, capacitatea solidă de gestionare a riscului, împreună cu acuitatea în înțelegerea profundă a business-ului, o poziționează pentru misiunea de a conduce creșterea și stabilitatea băncii și pentru a contribui la dezvoltarea și succesul continuu al clienților și colegilor noștri din România”.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri