Ministerul Sănătăţii a anunţat că investeşte peste 2,1 miliarde de lei în dezvoltarea infrastructurii medicale şi achiziţionarea de echipamente medicale noi, dedicate diagnosticării afecţiunilor oncologice, relatează Agerpres.

"În această primăvară, un număr de 48 de unităţi sanitare din toată ţara primesc 237 de echipamente medicale noi pentru asigurarea procedurilor de screening de cancer. Programul naţional este finanţat de Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Banca Mondială", a informat Ministerul Sănătăţii pe Facebook.

Instituţia reaminteşte că au fost alocaţi 405 milioane euro, prin PNRR, în oncologie.


"Priorităţile investiţionale cuprind construcţia Institutului Regional de Oncologie Timişoara, primul de acest tip din vestul României, dar şi construcţia altor unităţi sanitare noi, spre exemplu la Constanţa şi Giurgiu, cu secţii speciale de oncologie. Alături de deblocarea şi darea în folosinţă a celor 7 centre de radioterapie din Craiova, Bucureşti, Galaţi, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, program finanţat prin Banca Mondială, Ministerul Sănătăţii continuă implementarea priorităţilor şi liniilor de răspuns strategic la afecţiunile oncologice, prin investiţii direcţionate atât către prevenţie şi diagnosticare timpurie, cât şi către tratament la standarde cât mai ridicate", adaugă sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri