Persoanele care au cel puțin 40 de ani pot beneficia de o serie de analize și consultații, în vederea prevenirii apariției unor boli, potrivit celui mai recent ghid publicat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Cele trei pachete de prevenție se aplică persoanelor din România care plătesc contribuția pentru serviciile de sănătate și au astfel calitatea de asigurat.

Pentru a beneficia de ele, un asigurat trebuie să solicite o consultație la medicul de familie și să ceară setul standard de analize medicale dedicat prevenției. Ulterior, folosindu-se de trimiterea de la medicul de familie, pacientul poate realiza analizele la o clinică de stat sau la o clinică privată care are contract cu CNAS și dispune de fondurile necesare.

Pachetele sunt împărțite pe categorii de vârstă și în funcție de serviciile medicale oferite, astfel:

Pachet anual de prevenție 40+

Pachetul se adresează persoanelor care au cel puțin 40 de ani și include cel mult 3 consultații pe an.

Analizele din cadrul acestuia evaluează:

  • riscuri privind stilul de viață
  • riscul cardiovascular (tensiune arterială, colesterol, glicemie),
  • riscul oncologic,
  • riscul de boală cronică de rinichi, riscul privind sănătatea mintală, riscul privind sănătatea reproducerii
  • riscul de melanom malign.

Pachetul anual de prevenție 40-60

Al doilea pachet se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani și care sunt înregistrate deja cu boli cronice la medicul de familie. Pachetul include două consultații gratuite pe an și sunt evaluate aceleași riscuri menționate mai sus.

Pachetul anual de prevenție 60+

Al treilea pachet se adresează persoanelor de peste 60 de ani înregistrate deja cu cu boli cronice la medicul de familie. Și în acest caz sunt incluse două consultații gratuite pe an în cadrul cărora sunt evaluate riscurile de mai sus precum și:

  • Riscul de osteoporoză
  • Riscul de incontineță urinară
  • Riscul demenței

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri