Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a deschis joi, 20 octombrie, lucrarile de constructie pentru patru tronsoane de autostrazi situate in vestul tarii in lungime totala de 65 kilometri si o valoare cumulata a contractelor de 450,4 milioane euro, cu TVA inclus, informeaza Mediafax.
Astfel, au fost deschise lucrarile pentru autostrada Nadlac-Arad, a carei constructie a fost impartita in doua loturi. Primul lot, in lungime de 22,2 km va fi executat de asocierea Romstrade (Romania) - Monteadriano Engenharia e Construcao (Portugalia) - Donep Construct (Romania) pentru 115,8 milioane euro. Al doilea lot, in lungime de 17 km, va fi construit de firma austriaca Alpine Bau pentru 124,45 milioane euro.

Alt santier deschis a fost cel pentru primul lot al autostrazii Timisoara-Lugoj in lungime de 9,5 kilometri. Lucrarile sunt realizate de asocierea Spedition UMB (Romania) Tehnostrade (Romania) - Carena SpA Impresa di Costruzioni (Italia) pentru 63,6 milioane euro.

Ultima lucrare deschisa joi este cea pentru constructia lotului patru din autostrada Orastie-Sibiu in lungime de 16,1 km. Contractul de 146,6 milioane euro a fost castigat de asocierea Astaldi (Italia) Euroconstruct Trading 98 (Romania) - Astalrom (Romania).

Executia tronsoanelor va dura un an si jumatate, la care se adauga patru ani perioada de garantie. Finantarea este asigurata din fonduri nerambursabile europene prin Fondul de Coeziune (85%) si de la bugetul de stat (15%).

Potrivit CNADNR, in prezent se afla in diverse stadii de executie aproximativ 276 kilometri de autostrada.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri