Premierul Emil Boc si Raed Arafat au discutat, la Guvern, despre posibilitatea ca fostul subsecretar de stat sa isi reia functia detinuta anterior demisiei, acesta fiind de acord cu revenirea in Ministerul Sanatatii, decizie care apartine premierului.

Premierul Emil Boc a precizat ca medicul Andrei Georgescu, actualul subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii, se va intoarce la fosta sa pozitie de sef al Sectiei de Urgente de la Spitalul Universitar Bucuresti.

„Raed Arafat ramane acelasi expert si profesionist si va fi unul dintre membrii comsiei care va redacta noua lege a sanatatii”, a explicat Boc.
Primul-ministru a declarat ca Raed Arafat a discutat si cu presedintele Traian Basescu despre revenirea la Ministerul Sanatatii.

Raed Arafat a decis la inceputul lunii ianuarie sa demisioneze din functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii.

Decizia a fost luata dupa ce, in cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, subsecretarul de stat a avut un schimb dur de replici cu presedintele
Traian Basescu.

Intr-o interventie telefonica la postul TV, Traian Basescu l-a acuzat pe Raed Arafat ca este dusmanul reformei in sanatate si i-a spus sa plece de la minister daca este nemultumit de proiectul noii legi a sanatatii.

Ulterior, presedintele Traian Basescu a cerut ca noua lege a sanatatii sa fie retrasa, intrucat „s-a folosit masiv dezinformarea" legat de proiectul legii.

Cateva mii de oameni au iesit in strada in mai multe orase, in ultimele patru zile, nemultumiti initial de scandalul dintre presedintele Traian Basescu si fostul subsecretar de stat Raed Arafat, care a dus la demisia din Ministerul Sanatatii a fondatorului SMURD. Oamenii au iesit sa protesteze, nemultumiti de prevederile din proiectul legii sanatatii initiat de consilierii presedintelui, dar si de nivelul de viata din ce in ce mai scazut.

In Bucuresti, manifestanti nemultumiti de politicile guvernamentale s-au adunat sambata si duminica in Piata Universitatii. Spre seara, piata a fost ocupata incet, incet de tineri, majoritatea dintre ei parand cu experienta in manipularea sticlelor incendiare si violente de strada. Intre acestia si jandarmi s-au iscat ciocniri violente, urmate de acte de vandalism in centrul Capitalei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ce spune Raed Arafat despre documentul privind presupusa limitare a circulației
Setari Cookie-uri