Susanne Kastner - presedintele Grupului de prietenie Romano-German, presedintele Comisiei de aparare din Bundestag si vicepresedinte al Bundestag - a difuzat un comunicat in care vorbeste despre evenimentele politice din Romania, scrie Jurnalul.


In comunicatul sau, doctor Susanne Kastner arata ca nu vede nicio incalcare a statului de drept in initiativele pe care le-a avut Guvernul Romaniei si cere un comportament corect fata de tara noastra.

Susanne Kastner se arata surprinsa de reactiile negative pe plan international relative la situatia interna din Romania: “A vorbi despre suspendarea statului este cu certitudine exagerat. Este firesc sa te intrebi daca urgenta (ordonantele de urgenta n.n.) sunt masurile corecte pentru solutionarea problemelor din Romania. Pasii intreprinsi de Guvernul Romaniei au fost, insa, evident in conformitate cu Constitutia, ceea ce a fost confirmat si de Curtea Constitutionala".

"Garantarea statutului de drept si independenta justitiei sunt foarte importante intr-un stat european”, spune Kastner. “Imi exprim speranta ca primul ministru roman, Victor Ponta, o sa-si tina promisiunea de a respecta deciziile Curtii Constitutionale”.

Citeste integral articolul pe Jurnalul

Sursa foto: Jurnalul


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »