Patru din zece greci trebuie sa imprumute bani pentru a-si plati facturile, fie de la un prieten, fie de la un membru al familiei, arata un studiu realizat de institutul olandez de cercetare Trendbox, citat de GreekReporter, potrivit Mediafax.

Sondajul realizat de institutul olandez ilustreaza dificultatile inregistrate de multe familii de greci in contextul crizei economice.

Grecia trece prin al saselea an de recesiune, dupa ce imprumuturile externe totalizand 240 de miliarde de euro cu care a fost salvata tara de la colaps financiar incepand din 2010 au fost conditionate de masuri foarte dure de austeritate, inclusiv concedieri si reduceri de salarii.

Aproape 60 % dintre respondentii sondajului Trendbox au admis ca este foarte dificil pentru toata lumea sa reziste in aceasta perioada, in timp ce 40% dintre participanti afirma ca veniturile nu le permit sa traiasc decent.
Multi greci au ajuns in astfel de situatii dupa ce si-au pierdut locurile de munca, insa chiar si cei care au inca o slujba afirma ca au fost nevoiti sa accepte reduceri semnificative de salarii.

De asemenea, cresterea taxelor si a preturilor la combustibili au fost enumerate printre principalele motive ale problemelor financiare ale gospodariilor din Grecia.

Vacanta de vara pe litoralul...
Citeste si: Vacanta de vara pe litoralul romanesc, din ce in ce mai scumpa


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Vine sau nu criza economica peste Romania? Ce spun economistii