Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, cea care a si initat propunerea legislativa in calitate de deputat, a aratat ca aceasta prevede exonerarea de la plata a sumelor pentru acoperirea cheltuielilor de administrare si functionare pe care medicii de familie care au asigurat continuitatea asistentei medicale in centrele de permanenta, in perioada ianuarie 2009 - mai 2011, trebuiau sa le restituie ca urmare a deciziilor emise de casele judetene de asigurari drept consecinta a constatarii de catre Curtea de Conturi a unor prejudicii.

"Ma bucur ca aceasta propunere legislativa a fost sustinuta si votata de aproape toti colegii mei, indiferent de culoarea politica. Este un proiect foarte important pentru medicii de familie si pentru calitatea actului medical. Este vorba despre medicii de familie care au asigurat continuitatea asistentei medicale in centrele de permanenta", a spus Aurelia Cristea.

In urma unui audit al Curtii de Conturi au fost constatate neconcordante in ceea ce priveste plata medicilor pentru asigurarea serviciului de permanenta. "S-a stabilit ca 1.157 de medici care si-au desfasurat activitatea in centrele de permanenta in perioada ianuarie 2009 - mai 2011 sa restituie sumele reprezentand cheltuieli de administrare si functionare, de care au beneficiat in baza contractelor incheiate cu casele de asigurari de sanatate judetene, la care se adauga dobanzile de intarziere. Sumele care trebuie restituite se ridica, in cazul unor medici care au efectuat garzi intreaga perioada, pana la 20.000 - 25.000 de lei", se mai arata in comunicat.

Sursa foto: Medici de familie, Shutterstock.com