Intr-un sat de langa Roman, un roman trecut la Islam si-a construit un lacas de rugaciune in care sunt bineveniti cei 8 musulmani din zona, dar si cei care vor sa afle mai multe despre Allah si profetul sau Mahomed.

Intr-un sat moldovenesc, de langa Roman, un roman convertit la Islam si-a construit chiar un loc de rugaciune. „Este o moschee, mai mult decat un loc de rugaciune. Aici va fi inima comunitatii“, afirma Daniel Caniparu (48 ani), ctitorul edificiului ce poarta numele „Maria“ si a fost inaugurat in vara anului 2014. Daniel este ardelean din Turda si s-a stabilit la Rediu, in judetul Neamt, unde a gasit pamant mai ieftin. Aici si-a ridicat o casa pentru familie, iar peste drum - o casa pentru spirit. Marturiseste ca initiativa i-a atras reactii negative din partea multora.

„Dar eu sunt revolutionar si nu ma tem. Nu primesc «decat» 5-6 telefoane pe zi, chiar si in toiul noptii, de amenintare si de injuraturi. Eu nu ma schimb, insa. Mi-am pastrat numele, chiar daca am trecut la alta religie. Unii musulmani imi spun «Ahmed» sau «Ahmed cel rau». Dar numele meu este Daniel, nu trebuie sa te cheme ca pe un musulman ca sa fii unul“.

Citeste articolul integral pe Adevarul.ro.

Sursa foto: Sorin Vidis / Shutterstock.com

Citeste si:
Trump cere Europei sa primeasca inapoi 800 de militanti islamisti
Donald Trump cere Europei sa...

Sursa foto: Musulmani/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Penny Market deschide doua magazine in Sibiu si Roman