Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs luni, la ora 08.00, in zona Vrancea, epicentrul seismului fiind in judetul Buzau, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), citat de Mediafax.

Seismul s-a produs la adancimea de 119 kilometri si a avut intensitatea I in zona epicentrala. Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (36 de kilometri), Targu Secuiesc (50 de kilometri), Ramnicu Sarat (53 de kilometri), Focsani (58 de kilometri) si Valenii de Munte (58 de kilometri).

De la inceputul acestui an, in zona Vrancea au fost inregistrate doua cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, in 24 ianuarie si 16 martie, ultimul avand epicentrul in judetul Buzau.

In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Citeste si:
Cutremur in zona Vrancea in a doua zi de Craciun
Cutremur in zona Vrancea in a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
ISU verifica cladirile din Centrul Vechi, dupa cutremurul de marti