Doar 11% dintre români ar putea face faţă din punct de vedere financiar costurilor cu repararea sau înlocuirea bunurilor afectate de un potenţial dezastru care le-ar afecta locuinţa, rezultă din cel mai nou studiu sociologic realizat de IRES pentru UNSAR, conform Agerpres.

Totodată, 80% dintre respondenţi au declarat că ştiu ce ar trebui să facă în caz de cutremur pentru a se proteja şi a rămâne în siguranţă, arată acelaşi studiu. Un procent similar consideră şi că locuinţa lor este rezistentă şi foarte rezistentă în situaţia producerii unui cutremur. În acelaşi timp, doar 30% dintre români deţin un kit de prim-ajutor pe care l-ar putea folosi dacă ar avea loc un cutremur.

"Azi, de Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre, ne reamintim că România este una dintre ţările europene cele mai expuse şi readucem în prim-plan importanţa existenţei unor soluţii de protecţie financiară dedicate proprietarilor de locuinţe", a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

"O poliţă de asigurare facultativă pentru locuinţă oferă un nivel suplimentar de protecţie faţă de cea obligatorie, acoperind la valoarea reală a locuinţei eventuale daune produse de dezastrele naturale, şi alte riscuri, precum: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum şi alte situaţii neprevăzute - inundaţii produse vecinilor, defecţiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice/electrocasnice", a adăugat Alina Bărbulescu, pecialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Pentru a fi protejaţi în eventualitatea producerii unui cutremur şi a altor riscuri catastrofale naturale, de tipul inundaţiilor şi alunecărilor de teren, proprietarii locuinţelor pot încheie poliţa obligatorie PAD, care poate oferi un sprijin financiar până în limita a 10.000 euro, respectiv 20.000 euro, în funcţie de tipul construcţiei, mai arată UNSAR.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri