Sapte migranti din Sri Lanka si Afganistan si calauza lor, un cetatean ucrainean, au fost prinsi de politistii de frontiera din Tulcea in Delta Dunarii, dupa ce au trecut fluviul cu o ambarcatiune, in dreptul localitatii Pardina, intentionand sa ajunga in Spatiul Schengen.

Potrivit Garzii de Coasta, politistii de frontiera de la Pardina au organizat, in noaptea de duminica spre luni, in baza unei informatii, o actiune de combatere a migratiei ilegale, iar la intersectia canalelor Stipoc si Pantelei ale Dunarii au descoperit opt barbati care nu isi justificau prezenta in zona si nu vorbeau limba romana, scrie Mediafax.

Grupul a fost dus, pentru verificari, la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Pardina, unde s-a stabilit ca, dintre acesti barbati, cinci sunt cetateni din Sri Lanka, doi sunt afgani, iar ultimul ucrainean.

Ei au declarat ca au traversat Dunarea dinspre Ucraina la adapostul intunericului, cu o ambarcatiune, calauza fiindu-le cetateanul ucrainean, un barbat in varsta de 50 de ani. Transfugii, cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, au spus ca intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen.

Politistii de frontiera au inceput cercetarile in acest caz pentru intrare in tara prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat si trafic de migranti, urmand ca la finalizarea lor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Citeste si:
Sondaj TransferGo: cum sunt vazuti imigrantii de catre britanici
Contradictii puternice in...

Sursa foto: ChameleonsEye / Shutterstock.com

Sursa foto: Pal Teravagimov / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Spartan va angaja 30 de sri-lankezi in restaurantele din Romania