Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, ca prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arsi din Capitala, unde situatia este grava, el spunand ca a luat in calcul de mai multe ori inchiderea acestei unitati. El a spus ca la acesta unitate sunt probleme grave de management si de personal insuficient si este inadmisibil ca dupa sase luni de la Colectiv sa nu fi invatat nimic.

"Regret situatia pacientului de la Spitalul de Arsi", a spus ministrul Sanatatii, intr-o conferinta de presa. El a aratat ca acesta unitate "este intr-o situatie grava, si nu de ieri, de azi".

"In ultimele doua luni au fost mai multe situtatii de criza la Spitalul de Arsi, dupa accidentul de la Valea Cascadelor si cel privind transfuzia de sange (...) Dincolo de problemele grave de management si personalul insuficient, este inacceptabil ca dupa 6 luni de la Colectiv sa nu fi invatat nimic. Spitalul nu ofera conditii proprii pentru pacienti si personalul medical", a afirmat ministrul Sanatatii.

El a spus ca a luat in calcul de mai multe ori inchiderea acestui spital, ultima data saptamana trecuta, iar concluzia a fost ca nu poate fi inchis intreg spitalul, fiind suspendata activitatea Unitatii pentru Transfuzii Sanguine pentru pacienti cu arsuri grave, care sunt redirectionati, scrie News.ro.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arsi: "Sunt mai multe variante - relocarea unei sectii, a intregului spital, evaluam".

Citeste si:
Voiculescu: In cazul unui accident cu arsi, trimitem pacientii afara
Voiculescu: Daca se intampla...

Voiculescu a precizat ca la acest moment la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalul de Arsuri sunt internati doi pacienti, iar in total sunt 47 de bolnavi internati la acest spital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Unde va fi construit noul spital de arsi din Capitala