Investitiile din surse proprii ale Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva se vor ridica anul viitor la 80-90 milioane lei (aproape 20 milioane euro), bani care vor fi plasati in utilaje, sedii si diverse dotari, a declarat directorul general al regiei, Ciprian Pahontu.

De asemenea, alte investitii, din alocarea bugetara si din Fondul de conservare si regenerare a padurilor, vor fi facute in modernizarea retelei de drumuri forestiere si in regenerarea padurilor. "Investitii facem anual. Sunt mai multe tipuri de finantari. Intai, avem investitii din surse proprii, care ajung intre 80 si 90 milioane lei anual. Avem insa si investitii bugetare pe care le derulam in infrastructura proprietatii publice, drumuri forestiere si corectare de torenti", a afirmat Ciprian Pahontu pentru News.ro.

Investitiile din surse proprii se fac cu bani din profitul Romsilva si merg in utilaje, performanta, sedii si diverse dotari. "Exista totodata si un Fond special de accesibilizare, prin care noi modernizam reteaua de drumuri forestiere din Romsilva, proprietate publica a statului", a precizat Ciprian Pahontu. El a punctat ca suma alocata in acest sens va depinde de alocatia bugetara.

"Anul acesta Romsilva a beneficiat de 10 milioane lei alocatie de la buget, pentru drumuri forestiere si corectarea torentilor. Mai avem un proiect cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, unde am avut alocate sapte milioane de lei si din Fondul de accesibilizare aproape 200 milioane lei", a mentionat directorul general al regiei.

Lucrarile de regenerare a padurilor sunt platite dintr-un fond special, Fondul de conservare si regenerare a padurilor. El se constituie dintr-un procent intre 15% si 20% din materialul lemnos pe care Romsilva il pune pe piata. "Eu sunt obligat ca la fiecare leu pe care il obtin din valorificarea lemnului, conform legii, intre 15 si 20% - procentul e variabil - il punem intr-un fond special care este destinat numai reimpaduririi suprafetelor", a adaugat seful Romsilva.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva se afla sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor. Romsilva a avut anul trecut afaceri de 1,58 miliarde lei si un profit net de 157 milioane lei.

Regia administreaza 3,154 milioane de hectare de fond forestier proprietate de stat, asigura servicii publice si administreaza alte un milion de hectare de padure privata. In cadrul Romsilva lucreaza circa 16.500 de angajati. Regia detine administrarea a 22 de parcuri naturale si nationale, o directie pentru caii de rasa si o structura dedicata Muzeului Cinegetic al Carpatilor Posada.

Sursa foto: Kletr / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri