Un numar de 28 de localitati din 14 judete si Capitala au fost afectate de ploile cazute in ultima perioada, fiind inundate 439 de locuinte si 455 de curti, informeaza IGSU, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, in ultimele 24 de ore, la nivel national, au fost inregistrate efecte in 28 de localitati din 14 judete (Alba, Arad, Bistrita-Nasaud, Cluj, Galati, Harghita, Ilfov, Ialomita, Mures, Teleorman, Timis, Satu Mare, Valcea si Vrancea) si municipiul Bucuresti.

In urma ploilor abundente si a viiturilor formate din cauza cantitatilor mari de apa, au fost inundate 439 de locuinte, 455 de curti, 18 subsoluri si beciuri. De asemenea, au fost afectate 55 poduri si podete, 39 autoturisme si motoutilaje, 1 tronson de cale ferata si 3 tronsoane de drum.

Cel mai grav afectat de vremea rea a fost judetul Alba, unde, in urma unor viituri rapide generate de aversele abundente si scurgerile de pe versanti, au fost inregistrate inundatii in localitatile Bucerdea Vinoasa, Cricau, Sard, Sebes, Alba Iulia, Micesti si Blaj, arata sursa citata. Pe timpul actiunilor de interventie, 10 persoane din localitatile Bucerdea Vinoasa (2) si Cricau (8) s-au evacuat preventiv la rude, fiind posibila intoarcerea acasa dupa inlaturarea apei si aluviunilor din locuinte.

Pentru eficientizarea actiunilor din teren, IGSU a dispus dislocarea in zonele afectate din judetul Alba a trei detasamente cu efective si tehnica grea de interventie la inundatii din judetele Bihor, Cluj, Hunedoara si Sibiu.

In prezent, peste 100 de pompieri militari, sprijiniti de autoritatile locale, actioneaza cu motopompele pentru evacuarea apei din gospodariile inundate si cu accesorii de descarcerare pentru inlaturarea aluviunilor aduse de viituri. Totodata, se actioneaza cu instalatii speciale pentru potabilizarea apei destinate populatiei din localitatile afectate.

La nivelul judetului Alba a fost convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, sub coordonarea prefectului, fiind dispuse masuri de asigurare a apei potabile pentru cetateni, dar si de suplimentare a efectivelor din teren cu forte si mijloace de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Alba si de la Batalionul 136 Geniu "Apulum".

Situatia din localitatile afectate este monitorizata prin structurile permanente ale Centrului Operational National al IGSU, fiind posibila dispunerea masurilor suplimentare in functie de evolutia evenimentelor din teren, mentioneaza sursa citata.

Sursa foto: Juergen Faelchle

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri