Romania "detine" cel mai bine platit pensionar din Europa. In fiecare luna talonul de pensie arata suma astronomica de 51.334 lei! Cine i-ar putea lua locul lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Citeste mai departe principalele titluri din presa de astazi, 14 septembrie.

Romania, una dintre cele mai sarace tari din UE, are pensionarul cu cea mai mare pensie din UE. Cea mai mare pensie din Romania a crescut in anul 2018 cu aproximativ 50% ajungand de la 34.700 lei la 51.334 lei! Este cea mai mare pensie de stat din UE, potrivit realitatea.net. In luna august a anului 2017, Gheorghe Balasoiu, fost procuror-sef in judetul Arges si fost comandant al Penitenciarului Colibasi, incasa o pensie neta de 34.700 de lei. Cel mai bine platit pensionar avea o pensie speciala bruta de 56.816 lei. In mana, pensionarul incaseaza lunar 51.334 de lei. Cum cifrele transmise de CNPP erau din luna iunie, pensia lui Balasoiu a crescut de la 34.700 de lei la 51.334 de lei in zece luni. Asta inseamna ca pensia lui Gheorghe Balasoiu s-a marit cu 16.634 de lei in doar zece luni – 1.663,4 lei pe luna, potrivit Bugetul.ro

De ce il detroneaza baronii pe Dragnea. ”Domnul Dragnea a fost foarte util si pentru mine, si pentru Mircea Geoana. Facea ceea ce noi nu faceam, gestionarea baronilor. Ii chema pe un fond de vanatoare si discuta. Eu nu aveam cum, ca nu am fond de vanatoare. E un mod medieval. Presedintii de consilii judetene nu joaca baschet.” Asta a spus Victor Ponta la inceputul saptamanii, cand a prezentat fotografiile in care Liviu Dragnea aparea zambind mandru alaturi de stalpii a ceea ce el numeste azi ”statul paralel” – George Maior, Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi. Dragnea i-a indepartat pe toti fostii aliati de la marile decizii ale guvernarii. In schimb, s-a inconjurat de o camarila care a ajuns sa dicteze nu doar mersul partidului si in ce lupte se angajeaza, ci mersul tarii, scrie Digi24.

Cine i-ar putea lua locul lui Dragnea in fruntea PSD. Stanescu si Badalau conduc revolta din partid. Liviu Dragnea este in pericol sa piarda sefia partidului. Sunt cel putin 29 de lideri de filiala care, printr-o scrisoare deschisa, cer ca seful lor sa plece din fruntea partidului si a Camerei Deputatilor. Potrivit unor surse din interiorul PSD, oponentii lui Dragnea isi doresc indepartarea acestuia din functie si mentinerea Vioricai Dancila in fruntea Guvernului. Totodata, ei ar vrea ca Dancila sa fie numita si sefa a partidului. 29 de lideri de organizatii ar fi pregatit o scrisoare deschisa in care cer demisia lui Dragnea si organizarea de urgenta a unui Comitet Executiv. Citeste mai multe despre acest subiect pe stirileprotv.ro

337 protocoale SRI sunt active. Directorul SRI, audiat 8 ore in comisia parlamentara: SRI a informat din 2016 despre pesta porcina. Serviciul A anticipat violentele din 10 august. Directorul SRI Eduard Hellvig a sustinut in fata Comisiei de Control SRI ca protocoalele din 2016 dintre serviciu si Parchetul General s-au bazat pe OUG 6 si urmareau acoperirea unui ”vid legislativ” creat de decizia CCR de a interzice folosirea interceptarilor SRI ca probe in dosarele penale. Seful SRI intentioneaza desecretizarea unor documente din zona justitiei. Despre pesta porcina, Serviciul a facut prima informare in 2016. Cat despre violentele din Piata Victoriei, SRI a transmis catre institutiile statului informatii cu privire la posibila escaladare a conflictului inca din 9 august. Hellvig a promis ca va pune la dispozitia Comisiei ”o informare concreta” asupra presupusei finantari straine a unora dintre activistii participanti la protest, transmite Gandul.

Preda: Romania risca soarta Ungariei si a Poloniei, daca Guvernul merge pe acest drum. Discutia despre situatia din Romania din prima sesiune din octombrie a PE este decisiva, declara la RFI eurodeputatul Cristian Preda, membru al grupului PPE din Parlamentul European.Cristian Preda avertizeaza ca Romania risca sa se confrunte cu activarea articolului 7 din Tratatul UE, pe model ungar si polonez: „Eu am incercat sa avertizez acum cateva luni ca asta se va intampla. Am fost tratat de tradator de tara. Semnalul meu era un semnal de alarma"

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri