Trei elevi de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti s-au calificat la Turneul Campionilor World Scholar's Cup care va avea loc intre 21 si 26 noiembrie la Universitatea Yale din Statele Unite si cauta finantare pentru a putea participa la concurs.

Calificarea la ultima runda a concursului a fost posibila dupa participarea la doua faze premergatoare. Etapa locala a avut loc in Bucuresti, in aprilie, iar cea globala, in Barcelona, in luna iulie, unde cei trei elevi au obtinut 3 medalii de aur si 13 de argint.

Ce este World Scholar's Cup?

World Scholar’s Cup este un concurs international care se desfasoara de 11 ani. A inceput ca un concurs regional in Coreea de Sud, pentru ca in prezent sa aiba loc in peste 70 de tari la nivel mondial. In acest an, tema concursului este "An Entangled World" (O lume incalcita) si abordeaza sase domenii: istorie, arta, literatura, stiinta, studii sociale si relatii interumane. Elevii au sustinut patru probe in urma carora au obtinut punctaje bune atat la nivel individual, cat si de echipa: scrierea unui eseu pe o tema la alegere in functie de domeniul de studiu preferat, un test-grila de 90 de intrebari care a abordat toate domeniile de studiu, o serie de trei dezbateri si cupa Scolarilor.

Unde se pot dona bani?

Costurile totale de participare pentru cei trei elevi si profesorul coordonator (taxa, transportul si cazarea pentru 5 nopti) sunt de circa 10.000 de euro. Persoanele interesate pot dona bani aici sau in contul dirigintei lor, Maria Stan: RO41RNCB0702137440480001.

Sursa foto: oameni.sprijina.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri