Numarul bebelusilor nascuti la Maternitatea Giulesti si aflati sub tratament pentru ca sunt infectati cu stafilococ auriu a ajuns la cinci, dupa ce inca doi copii au fost transferati la Spitalul ''Grigore Alexandrescu".

Inca doi copii diagnosticati cu stafilococ auriu au fost internati miercuri la Spitalul ''Grigore Alexandrescu'', a anuntat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, scrie Agerpres.

"Avem urmatoarea problema acum, sunt bebelusi care au fost internati la Spitalul 'Grigore Alexandrescu', deja DSP este de astazi la Maternitatea Giulesti, pentru ca acesti bebelusi au fost nascuti acolo, pentru a preleva probe, de altfel au si prelevat astazi dimineata probe, de a aduna documente, de a vedea exact ce s-a intamplat si daca sursa acelui stafilococ este maternitatea Giulesti. (...) Astazi au mai fost internati inca doi copii la Spitalul 'Grigore Alexandrescu', diagnosticul tot stafilococ, asteptam din nou rezultatele de laborator", a afirmat ministrul Sanatatii.

Inspectori sanitari ai Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, insotiti de medici epidemiologi, vor verifica, intre 8 si 15 mai, la Maternitatea Giulesti, respectarea normelor de supraveghere, prevenire si limitare a infectiilor asociate actului medical, a normelor tehnice privind curatenia, dezinfectia si sterilizarea, precum si a normelor tehnice privind gestionarea deseurilor rezultate din activitati medicale.

"Ministerul Sanatatii a cerut Directiei de Sanatate Publica Bucuresti sa verifice informatia aparuta la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie 'Panait Sarbu' din Capitala, dupa ce la Spitalul de Urgenta Copii 'Grigore Alexandrescu' au fost internati doi copii infectati cu stafilococ auriu. Copiii au fost nascuti in perioada martie-aprilie 2019 la Spitalul de Obstetrica Ginecologie 'Panait Sarbu'. Astfel, in perioada 08.05-15.05.2019, la cererea Ministerului Sanatatii, inspectorii sanitari ai DSPMB, insotiti de medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologica si Control Boli Transmisibile, vor verifica respectarea normelor de supraveghere, prevenire si limitare a infectiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curatenia, dezinfectia si sterilizarea, precum si a normelor tehnice privind gestionarea deseurilor rezultate din activitati medicale", informa luni MS intr-un comunicat de presa.

Citeste si:
Ancheta la spital, dupa ce Dancila si Pintea au facut poze cu bebelusi
Ancheta la Spitalul Focsani,...

Trei bebelusi cu stafilococ auriu au fost internati in perioada sarbatorilor de Paste la Spitalul "Grigore Alexandrescu", a declarat marti purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Raluca Alexandru. Bebelusii s-au nascut la Maternitatea Giulesti, insa nu au venit prin transfer la Spitalul "Grigore Alexandrescu", ci au fost adusi de acasa, a completata acesta.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Proiect: Campaniile agresive la produse pentru bebelusi, limitate