Sorina Pintea a tinut sa le atraga atentia cadrelor medicale din unitatile de primiri urgente asupra faptului ca in curand vor incepe sa fie date amenzi "substantiale" acolo unde nu se respecta timpii de asteptare: "Cine isi permite sa tina pacientul in sala de asteptare fara sa aiba cod rosu inauntru va plati o amenda substantiala", a mai spus ministrul.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat luni, la Horezu, ca va continua sa faca vizite inopinate in spitalele din tara, vizate fiind in special acele unitati spitalicesti care au multe reclamatii.

"Dupa 27 mai va fi prima vizita inopinata si stiu si unde voi merge. Eu imi aleg aceste spitale in functie de reclamatii. Va imaginati ca in momentul in care ai 62 de reclamatii de la un spital incepi sa-ti pui anumite semne de intrebare. Adica nu or fi toti nebuni cei care reclama. Deci, sunt probleme si merg in functie de numarul de reclamatii. Pot sa va spun ca marea majoritate a reclamatiilor sunt legate de conditiile igienico-sanitare, de pastrare a igienei. Mi se scrie de genul: cand veniti dumneavoastra se face curatenie, dar eu pot sa spun ca sunt si manager si femeie si vad daca s-a facut curatenie astazi sau daca se pastreaza", a afirmat ministrul Sanatatii, scrie Agerpres.

Sorina Pintea a tinut sa le atraga atentia si cadrelor medicale din unitatile de primiri urgente, precizand ca in curand vor incepe sa fie date amenzi "substantiale" acolo unde nu se respecta timpii de asteptare.

"Exista un protocol de triaj pe care l-am publicat acum, dar pe de alta parte, pe site-ul ministerului, sunt publicate si amenzi. Actul normativ va intra in vigoare la expirarea perioadei de transparenta si atunci, cine isi permite sa tina pacientul in sala de asteptare fara sa aiba cod rosu inauntru va plati o amenda substantiala", a mai spus ministrul.

Citeste si:
Seful Agentiei Medicamentului, demis de Ministrul Sanatatii
Marius Daniel Sisu, numit...

Sorina Pintea a fost luni la Spitalul Orasenesc Horezu, despre care a spus ca e printre putinele unitati sanitare din tara fara reclamatii, scopul vizitei fiind acela de a vedea daca aici sunt resursele necesare pentru a utiliza aparatura medicala de inalta performanta. Conducerea spitalului si Primaria Horezu au solicitat recent Ministerului Sanatatii alocarea a 1,7 milioane de lei pentru cumpararea unor astfel de echipamente medicale, iar ministrul Sanatatii a anuntat ca a aprobat intreaga suma in urma acestei vizite.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Roxana Stroe, noul presedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului