Consilierii generali ai Capitalei au aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici actualizati pentru doua obiective de investitii din sectorul medical - construirea ambulatoriului pentru Spitalul de boli infectioase si tropicale "Victor Babes" si extinderea Spitalului clinic de ortopedie, traumatologie si TBC osteoarticular "Foisor".

Potrivit unui comunicat de presa al PMB, proiectul a fost aprobat cu 38 de voturi "pentru" si 10 abtineri.

"Toate stirile cu privire la taierile la capitolul sanatate, care au aparut de cand s-a publicat proiectul de rectificare bugetara, se infirma. Iata ca, in ciuda restrictiilor de ordin bugetar, acest domeniu a ramas prioritar si continuam ambitiosul nostru program de modernizare a spitalelor bucurestene. In paralel cu eforturile prin care incercam sa rezolvam situatia financiara a Capitalei, ne ocupam de proiectele deja incepute, pentru ca oamenii sa beneficieze cat mai curand de noile facilitati oferite de astfel de investitii. Nu este si cazul consilierilor USR, care s-au abtinut de la vot astazi la proiectul care vizeaza Spitalul Foisor si, practic, au boicotat o investitie atat de importanta pentru bucuresteni", sustine primarul general, Gabriela Firea, citata in comunicat, scrie Agerpres.

Investitia la "Victor Babes" se ridica la aproximativ 15 milioane de lei (cu TVA inclus), iar la Foisor - la aproape 329 de milioane de lei (cu TVA inclus), sume asigurate din bugetul propriu al Municipiului Bucuresti, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

"Actualizarile de cost au fost necesare ca urmare a modificarilor legislative in domeniul salarizarii, precum si pentru a integra noi spatii si dotari in proiectele realizate cu ani in urma, avand in vedere ca intre timp tehnicile medicale incluse initial in proiect si productia de echipamente au evoluat, iar interesul Municipalitatii este ca serviciile publice medicale sa fie in pas cu cele mai noi proceduri in domeniu, care aduc si un plus de eficienta in exploatare", se arata in comunicat.

Citeste si:
Sora Gabrielei Firea, director la Garda de Mediu
Sora Gabrielei Firea,...

Astfel, Spitalul Foisor va beneficia, in plus fata de proiectul initial, de aparate de radiologie si RMN Tesla 3, de aparat de anestezie compatibil cu RMN, computere si monitoare specifice activitatilor medicale, de o imprimanta 3D necesara rezolvarii cazuistice chirurgicale deosebite, prin crearea de modele preoperatorii necesare gasirii solutiilor optime pentru fiecare pacient in parte si abordarii unor tehnici noi, dar si de extinderea unor spatii sau dotarea cu mobilier specific a Centrului de cercetare, a salii de training medical.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Cristian Nistor

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iohannis i-a cerut lui Orban sa candideze la Primaria Capitalei