Un nou drum radial intră în linie dreaptă, urmând să degreveze traficul din nord-vestul Capitalei. Ce specificații va avea?

Secretarul de stat de la Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat că începe proiectarea pentru Drumul Radial 4 Nord Expres. Acesta va conecta printre cele mai importante drumuri din zonă: Bulevardul Poligrafiei, Șoseaua Sisești, actuala Centură a Capitalei (între Mogoșoaia și Otopeni), Autostrada de Centură București A0 și drumul județean dintre Buftea și Corbeanca. De asemenea, va funcționa ca o continuare a centurii orașului Buftea, scoțând traficul greu și de tranzit de pe DN1A.

Consiliul Județean Ilfov și PMB, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București, au semnat contractul pentru proiectarea Drumului Radial 4, care presupune elaborarea Studiului de Fezabilitate, a Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și obținerea Autorizației de Construire.
Drumul Radial 4 are o lungime de 11,5 km, iar caracteristicile principale sunt:

  • 4 benzi de circulație (câte 2 benzi pe sens);
  • 2 zone de acostament;
  • 4 zone de siguranță cu parapeți;
  • Zonă mediană de 8m lățime, pentru o dezvoltare ulterioară;
  • Piste de biciclete;
  • Trotuar pietonal;
  • Transport public;
  • Iluminat public.

Proiectantul este Asocierea EXPLAN SRL (Leader) - GEOLOGIC SITE SRL - DP CONSULT S.A., cu o valoare a contractului de 13.800.387 lei, fără TVA, iar sursa definanțare a proiectelor este prevăzută din fonduri externe nerambursabile. Termenul contractual pentru proiectarea acestui drum radial este de 12 luni.

La ora actuală, doar drumuri radiale (10 și 2) au ajuns în procedura de licitație. Toate fac parte din Proiectul "Orbital București”, ce prevede realizarea unor drumuri noi cu scopul de a lega artere importante ale Municipiului București și Centura Capitalei cu Autostrada Bucureștiului A0, intersectând 30 localități din zona metropolitană.

Sursa foto: CNAIR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri