Comisia Juridica a Parlamentului European intrunita joi dimineata a respins la vot candidatura Rovanei Plumb pentru functia de comisar european la Transporturi, informeaza Digi24. Ea a fost chemata astazi pentru o audiere exceptionala, pentru a da lamuriri cu privire la diferentele dintre declaratiile sale de avere depuse la Bruxelles si la Bucuresti. Ieri, nu a reusit sa-i convinga pe membrii comisiei, care i-au cerut sa traduca in engleza declaratia depusa in Romania si sa ofere detalii despre imprumuturi de un milion de euro.

Actualizare 12:30. Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsa cu larga majoritate de Comisia Juridica a Parlamentului European, a anuntat europarlamentarul PNL Siegfried Muresan.

„In favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Impotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abtinut 2 europarlamentari. Fara avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, a precizat el.

Rovana Plumb, invitata joi la o "audiere exceptionala" in Parlamentul European, in privinta unui imprumut facut pentru PSD

Rovana Plumb, propunerea Romaniei pentru postul de comisar european a fost invitata joi la o „audiere exceptionala” in Comisia Juridica a Parlamentului European pentru a lamuri informatiile din declaratia de avere, unde apare ca a luat imprumut 800.000 de lei de la o persoana fizica, o suma identica fiind imprumutata de Plumb Partidului Social Democrat.

Unii membri ai comisiei juridice din PE au spus ca exista diferente intre declaratia de avere depusa in Romania si cea trimisa Parlamentului European, fiind invocata si posibilitatea unui conflict de interese, scrie Hotnews.ro.

„Rovana Plumb NU a obtinut unda verde a Comisiei Juridice a Parlamentului European privind conditiile pentru a deveni comisar european. Comisia Juridica a Parlamentului European a decis acum sa o invite maine pe Rovana Plumb la o audiere exceptionala ca urmare a informatiilor contradictorii din declaratiile de avere ale domniei sale. Doar dupa aceea Comisia Juridica a Parlamentului European va da un verdict final. In acest moment Rovana Plumb face Romania de ras la nivel european”, a scris miercuri europarlamentarul liberal Siegfried Muresan pe Facebook.

Informatia a fost confirmata, pentru Agerpres, de surse de la Bruxelles, cu precizarea ca la audierea extraordinara a fost invitat si Laszlo Trocsanyi, propunerea Ungariei pentru un post de comisar european.

Rovana Plumb ar fi imprumutat bani pentru a face o donatie catre PSD

Astfel, presedintele Comisiei de afaceri juridice a Parlamentului European le-a transmis celorlalti membri ai acestei comisii informatii suplimentare despre persoana care a imprumutat-o pe Rovana Plumb pentru a face o donatie catre partid. Dupa o discutie indelungata, membrii JURI au decis ca este nevoie de clarificari suplimentare pe acest subiect si ca Rovana Plumb va fi invitata joi in Comisia de afaceri juridice a PE pentru a raspunde la intrebarile referitoare la credite.

Potrivit Politico.eu, un europarlamentar francez, Marie Toussaint unii dintre comisarii desemnati au furnizat declaratii de avere ”contradictorii cu declaratiile anterioare”, motiv pentru care li s-au cerut explicatii. In cazul lui Plumb, ”exista o diferenta semnificativa intre cea prezentata noua si cea data in Romania”, a spus Toussaint.

In declaratia de avere, Rovana Plumb apare ca a imprumutat, in 2019, de la Elena Loghin 800.000 de lei, ce ar urma sa ii returneze pana in 2021. Pe de alta parte, reprezentanta PSD a imprumutat partidul, tot cu 800.000 de lei, pentru campania pentru europarlamentare de anul acesta.

In document este mentionat si un imprumut de 800.000 de euro luat de la o banca, scadent in 2030. Ea a raportat ca anul trecut a avut venituri de aproximativ 140.000 de lei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri