In seara dezastrului de la Colectiv, acelasi subofiter de pompieri, operator foto-video, a facut si filmari, si fotografii, primele cu o camera video, celelalte, cu un aparat foto. Desi spune ca nu stie nimic despre film, Raed Arafat foloseste acele fotografii cand preda cursul „Managementul Dezastrelor” la Facultatea de Geografie, noteaza Libertatea.

In cadrul cursului denumit “Organizarea sistemului de urgenta si managementul situatiilor de urgenta”, Arafat foloseste imagini luate de pompierul de la ISU – nu filmarea, ci fotografiile – din seara interventiei din Colectiv.

Libertatea a recunoscut aceste poze pentru ca ele au fost primite de redactie impreuna cu videoul. In folderul de poze al ISU, aflat in posesia Libertatea, sunt peste 130 de poze. Dintre aceste poze, doar cateva dintre ele au fost postate de ISU inca din 2015 pe pagina de Facebook si preluate de diferite institutii media.

La cursul pe care l-a sustinut la institutia de invatamant pe 15 decembrie 2018, Raed Arafat a folosit fotografiile aceluiasi operator pentru a ilustra cronologia momentelor interventiei din clubul bucurestean Colectiv.

Arafat a negat ca a vazut filmul. Intrebati si ei daca Arafat l-a vazut, cei trei sefi ai pompierilor au negat ca i l-ar fi dat ei, insa s-au abtinut sa spuna daca a plecat din ISU catre seful DSU, fara stirea lor.

Citeste si:
Marian Oprisan sustine ca Moldova nu are autostrada din cauza...
Marian Oprisan sustine ca...

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Un supravietuitor de la Colectiv va candida la Primaria Sectorului 2
Setari Cookie-uri