Bucurestenii pot vizita weekendul acesta, la Romexpo, un targ de Craciun la care participa peste 70 de expozanti. “Pe hartie”, targul este dedicat sarbatorilor de iarna, insa la fata locului acesta este mai degraba o combinatie intre o conventie a pasionatilor de antichitati, a vanzatorilor de blanuri si a micilor producatori de produse cu specific traditional.

Prima impresie la intrarea in Pavilionul C al Romexpo, acolo unde targul se desfasoara, este aceea ca ai nimerit intr-un targ de haine, vanzatorii de blanuri si geci flancand unul dintre principalele culoare ale evenimentului.

Lucrurile incep sa se schimbe cateva secunde mai tarziu, cand incep sa apara expozantii care vand dulciuri de sezon, decoratiuni specifice sarbatorilor si brazi artificiali care, in mod surprinzator, arata mai bine decat cei cu care suntem obisnuiti pe rafturile hypermarket-urilor.

“Suntem din Republica Moldova, avem afacerea de trei ani si este pentru prima data cand venim in Romania sa vindem. Cel mai scump brad pe care il avem cu noi astazi astazi? 1.600 de lei”, imi spune unul dintre reprezentantii Divi Trees, o firma moldoveneasca care comercializeaza brazi artificiali, inclusiv de exterior, pentru orase, cu o valoare ce poate depasi 30.000 de euro.

10 metri mai departe pe culoarele Romexpo si atmosfera de Craciun dispare cand ajung in dreptul stand-urilor unor comercianti de scutere, biciclete electrice si… ale unui furnizor de solutii pentru tratarea apei din casa. In spatele acestuia, o scena pe care de vineri pana duminica vor avea loc reprezentante ale unor trupe precum Muntenasii Prahovei, Sobis, Band Music School, Dance Prestige, Ava Music Kids, Scoala Speciala pentru Deficienti de Vedere, Asociatia Young Goldfish sau Dia Dance Studio.

Daca prima jumatate a targului reprezinta un mix de standuri cu oferte care mai de care mai diferite, Pavilionul C2 este dedicat exclusiv colectionarilor si amatorilor de arta si antichitati. Pe tarabele acestora se gasesc obiecte ce variaza de la bijuterii, tablouri, ceasuri sau arme si pana la mobila, covoare sau colectii de viniluri.

Proprietarul unui stand cu astfel de discuri, scrisori si manuscrise imi spune cu naduf: “Cand ai o piesa de ‘raritate’ si cineva te intreaba ‘cat e gunoiul asta’ nici nu vreau sa mai vand”.

Vede ca scotoceam prin cutia cu viniluri vechi si spune ca “sunt de colectie si reprezinta adevarata valoare a muzicii! Cand oricine are acces la orice muzica pe telefon, aceasta isi pierde valoarea!”. Imi ascund vinovat castile din care rasuna muzica Spotify, il aprob zambind si merg mai departe.

La finalul pavilionului am gasit si un stand al Monetariei Statului – regia autonoma aflata in subordinea Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Reprezentantii acesteia spun ca este unul dintre primele targuri la care participa, incercand sa promoveze institutia avand in vedere ca anul viitor aceasta va implini 150 de ani de activitate.

Astfel, la standul Monetariei de la Targul de Craciun Romexpo, vizitatorii vor putea sa ceara executia unor bijuterii, medali si alte obiecte numismatice “la comanda”, pretul fiind variabil, in functie de complexitatea lucrarii.

Programul de vizitare al targului de Craciun de la Romexpo

  • Vineri (6 decembrie) – Sambata (7 decembrie): Orar 10:00 – 18:00
  • Duminica (8 decembrie): Orar 10:00 – 16:00
  • Intrarea este libera.
  • Loc de desfasurare: Pavilioanele C1 si C2
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri