Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a vorbit într-o sesiune de răspunsuri și întrebări despre nunțile care erau programate în acest an.

„Cu privire la nunți, ele se pot organiza și acum. Vă puteți căsători în pace și în liniște, dar într-un număr restrâns de persoane, de 8 persoane, până în 15 mai”, a declarat ministrul de Interne, scrie Digi24.

”În funcție de cum evoluează situația epidemiologică, după 15 mai vom lua o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă.

Câți și cum va fi o analiză absolut științifică, făcută de către epidemiologi și infecționiști, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Ca să ajungem într-o fază optimistă în care să putem mări de la 8 la un alt număr trebuie ca până în 15 mai să fim foarte conștiincioși, să respectăm prevederile ordonanțelor, să respectăm distanțarea socială, să aplicăm toate condițiile de igienă personală, să purtăm mască, mănuși dacă este cazul, să evităm locurile aglomerate.

Dacă toate acestea se respectă, cu siguranță în 14 mai putem avea o analiză optimistă. Așadar, acest răspuns nu este la mine, cheia este la fiecare dintre noi. Depinde de comportamentul nostru și de ceea ce mai răbdăm un pic, două săptămâni”, a spus ministrul de interne.

Vârful epidemiei în România

Contactată de wall-street.ro, dr. Adriana Pistol, noul președinte al Comisiei COVID-19 și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP (Institutul Național de Sănătate Publică), a declarat, însă, că ”nu putem aprecia un vârf al epidemiei, întrucât acesta depinde de respectarea criteriilor de distanțare socială”.

De asemenea, epidemiologul Adriana Pistol, cea care a preluat președinția Comisiei COVID-19, înlocuindu-l pe prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, consideră că măsurile luate de statul român, în conformitate cu prevederile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și ale Centrului European de Prevenire a Bolilor (ECDC) au fost corect implementate și au servit scopului general, acela de a limita răspândirea noului virus. În plus, normele adoptate au fost direct proporționale și cu evoluția pandemiei în celelalte state europene.

Coronavirus în România

Până la 30 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 12.240 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.017 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 262 de noi cazuri de îmbolnăvire, astfel încât bilanțul în România a ajuns la 12.240 de cazuri.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri