În țară există 116 centre de testare, dintre care 95 de stat și 21 private. În centrele de testare aparținând instituțiilor publice au fost făcute 557.406 teste, adică 67,61%, iar în centrele private au fost făcute 266.937 teste, adică 32,39%. Cele mai multe teste au fost făcute în Capitală, scrie G4media.ro.

Cele mai multe teste au fost prelucrate în București: 296.365 (36% din numărul total de teste, de la nivel național), iar la polul opus se află Dâmbovița, unde au fost efectuate doar 697 de teste (0,08%).

Caraș Severin, Călărași, Giurgiu și Vâlcea sunt județele care nu au efectuat niciun test COVID-19.

În privința testărilor raportate la populația fiecărui județ, capitala înregistrează cele mai bune rezultate, cu 138 de teste la 1.000 de locuitori, urmată de Ilfov – 103 teste la 1.000 de locuitori și Cluj – 93 de teste la 1.000 de locuitori.

La debutul pandemiei de COVID-19 în țară, foarte puține județe au început testările odată cu apariția primelor cazuri de coronavirus, pentru că acestea nu beneficiau de infrastructura medicală necesară, precizează sursa citată.

În România au fost realizate până în acest moment 824.343 de teste, din momentul infectării primului pacient cu COVID-19, pe 26 februarie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri