Honor, o companie de electronice din China, fostă subsidiară a Huawei, a dezvăluit o nouă aplicație care permite interacțiunea cu automobilul prin mișcarea privirii. Astfel, anumite funcții ale mașinii pot fi controlate direct prin smartphone, fiind posibilă chiar conducerea mașinii, de la distanță,cu ochii.

Aplicația rulează pe smartphone-ul Honor Magic 6 Pro și folosește inteligența artificială care urmărește privirea utilizatorului. În funcție de punctul în care privești pe ecran, poți să operezi anumite funcții ale mașinii. De pildă, motorul poate fi oprit sau pornit fără atingerea vreunui buton și, la fel, mișcând ochii pe ecran poți să îi comanzi mașinii conectate să se miște la rândul său.

În prezent, tehnologia este în teste, dar chinezii speră că acesta este doar începutul pentru un nou nivel de conectivitate între oameni și diverse aparate pe lângă mașini. S-ar putea ca, în viitor, să poți controla un termostat sau un aparat de aer condiționat doar cu privirea, la fel cum și o mașină de spălat inteligentă sau un cuptor cu microunde controlat cu ochii nu ar fi imposibil de construit, conform Honor.

În prezent, Honor Magic 6 Pro este disponibil doar pe piața chineză, dar compania îl va lansa la nivel global în cadrul Mobile World Congress 2024 de la Barcelona, dar rămâne de văzut câte dintre funcțiile de control cu privirea vor rămâne și pe varianta disponibilă în Europa. Cert este că mașina folosită de Honor în teste a fost un Alfa Romeo Giulia, dar compatibilitatea cu alte branduri și modele nu ar trebui să reprezinte o problemă prin tehnologie wireless.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri