Efectele protestului de la metrou se văd în cererea crescută pentru platformele de ride-sharing și aglomerarea autobuzelor și tramvaielor din București, la o zi după ce Capitala înregistra 2.171 de noi cazuri de COVID-19.

Bucureștenii care folosesc în general metroul pentru a se deplasa au avut parte de o surpriză neplăcută în această dimineață, când, odată ajunși în fața porților de la metrou au fost întâmpinați de un mesaj care îi anunța că este grevă spontană. Aceștia au fost nevoiți să se îndrepte în mare parte către mijloacele de transport în comun ale STB, taxi-uri sau platformele de ridesharing precum Bolt sau Uber unde prețurile s-au triplat în unele cazuri din cauza cererii ridicate.

(Într-o zi normală, prețul pentru această cursă este de până la 3 ori mai mic)

Pentru a încerca să mai reducă din aglomerația instalată în mijloacele de transport în comun, Societatea de Transport Bucureşti - STB SA a anuțat că a mărit la maximum posibil parcul de vehicule în special pe liniile care funcţionează pe trasee care asigură transportul între staţiile de metrou, chemând la lucru chiar şi angajaţii de la domiciliu.

"Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI) a dispus vineri dimineaţa ca cei trei operatori care asigură transportul public să ia toate măsurile necesare pentru preluarea fluxurilor de călători prin transportul de suprafaţă, ca urmare a protestului spontan organizat de lucrătorii de la metroul bucureştean. Astfel, Societatea de Transport Bucureşti - STB SA a mărit la maximum posibil parcul de vehicule, în special pe liniile care funcţionează pe trasee care asigură transportul între staţiile de metrou, chemând la lucru chiar şi angajaţii de la domiciliu", se precizează într-un comunicat al TPBI.

TPBI precizează, de asemenea, că monitorizează fluxurile de călători şi va dispune măsuri suplimentare, în funcţie de fluctuaţii.

Ce spune Metrorex despre protestul sindicaliștilor

În seara zilei de 25 martie, circa 250 de sindicaliști și comercianți au organizat o adunare spontană, care ulterior s-a transformat într-o acțiune de ocupare a căilor de metrou. În cursul dimineții, în jurul orei 3.30 li s-au alăturat o parte dintre angajații Metrorex din tura de noapte care au lucrat la reviziile periodice ale liniilor.

Începand cu ora 23.30, conducerea Metrorex i-a invitat în repetate rânduri la dialog social civilizat pentru a discuta cerințele lor. Aceștia au refuzat dialogul și au ocupat abuziv și ilegal calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului.

În momentul de față sunt circa 600 de participanți la acest protest. Trebuie menționat că angajații Metrorex care trebuiau să asigure mersul trenurilor astăzi s-au prezentat la serviciu normal.

Acțiunea de protest e ilegală, perturbă ordinea publică și împiedică desfășurarea în condiții normale a transportului de călători in București. Metrorex își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispoziție pentru a opri această ilegalitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri