În urma solicitărilor multiple venite din teritoriu, Ministerul Mediului a decis prelungirea campaniei naționale Curățăm România până pe 31 mai 2022.

”Cu toții vrem o țară fără deșeuri abandonate, iar cifrele de până acum vorbesc de la sine: peste 350.000 de kg de deșeuri colectate, peste 800 de acțiuni organizate și 230 de primării care au depus la AFM solicitări de finanțare”, a declarat secretarul de stat Bogdan Balaniscu, coordonatorul campaniei naționale ”Curățăm România!”.

Sursa Foto: Ministerul Mediului

”Sunt rezultate bune, însă ne dorim și mai mult. Și pentru că am constatat că interesul față de campanie este într-o continuă creștere, dar și pentru că încă mai există multe zone poluate cu deșeuri, am luat decizia să prelungim campania până la sfârșitul lunii mai”, a precizat, la rândul său, ministrul Tánczos Barna.

Demnitarul a făcut referire și la cazurile unde implicarea de la nivel local lasă de dorit.

”Avem, bineînțeles, și exemple negative, primării care, până acum, în ciuda eforturilor noastre, nu au dat niciun semn de mobilizare. Și pentru aceștia prelungirea cu o lună a campaniei ar trebui să fie o veste bună, pentru că încă mai au șansa să se implice în curățarea comunităților pe care le administrează. La finalul campaniei vom trage linie și vom considera că primăriile care nu s-au implicat au luat această decizie pentru că, pe teritoriul lor, probabil că nu există deșeuri abandonate”, a adăugat Barna.

În acest sens, ministrul Mediului a precizat că, începând cu 1 iunie, Garda Naţională de Mediu va demara controale tematice, în toată țara, cu privire la respectarea legislației privind salubrizarea terenurilor. Primăriile care nu s-au implicat în campanie vor fi, bineînțeles, primele vizate de aceste controale”, a conchis ministrul mediului.

Sursa foto: Curatam Romania/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri