Primăria Sectorului 4 susţine că primarul general al Capitalei ar încerca să-şi asume "nemeritat" efectuarea lucrărilor de refacere a Pasajului Unirii, în condiţiile în care acest obiectiv se află în administrarea sectorului, care a şi obţinut finanţarea necesară de la Guvern.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, Pasajul Unirii şi Planşeul Unirii, două obiective de importanţă strategică pentru Capitală, se află în administrarea sectorului.

"Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti şi-a asumat întru totul responsabilitatea punerii în siguranţă şi a consolidării celor două obiective de infrastructură. În acest sens, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti a efectuat lucrările de punere în siguranţă a pasajului rutier încă din vara anului trecut, iar în paralela contractat servicii specifice în vederea efectuării celor două expertize tehnice realizate de către specialiştii Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti şi care încadrează atât Planşeul Unirii, cât şi Pasajul Unirii în starea tehnică IV - nesatisfăcător, ce impune intervenţii de urgenţă", se explică în comunicat.

În prezent, Sectorul 4 este autoritatea contractantă în cadrul procedurii de licitaţie publică privind proiectarea şi realizarea lucrărilor de consolidare a Planşeului Unirii, se precizează în comunicat.

Conform acestuia, şi finanţarea lucrărilor de consolidare a Planşeului Unirii a fost obţinută de Sectorul 4, ca urmare a unei ordonanţe de urgenţă, prin care Executivul a alocat administraţiei locale suma de 150 de milioane de euro.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat, luni, la Digi 24, că lucrările de reparaţii la planşeul din Piaţa Unirii nu vor începe mai devreme de 2025.

El a menţionat că marţi, la sediul Primăriei Capitalei, va avea loc o întâlnire a specialiştilor, dar şi a reprezentanţilor PMB, ai Primăriei Sectorului 4 şi ai Apelor Române, pentru a discuta despre coordonarea lucrărilor.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri