Pasajul de la intersecția străzii Turnu Măgurele cu bulevardele Obregia și Metalurgiei ar putea deveni funcțional chiar de luna aceasta, a anunțat primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

Potrivit primarului, testele de rezistență pentru pasajul Europa Unită, mai cunoscut și drept pasajul Metalurgiei au demarat deja, ajungând în etapa testelor dinamice. ”Momentul estimat al deschiderii pasajului este undeva la sfârşitul acestei luni. Sperăm ca până la data de 1 decembrie acest pasaj să poată fi funcţional”, a spus Daniel Băluță. În galeria foto puteți vedea imagini din timpul lucrărilor la pasajul Europa Unită, dar și cu modul în care ar trebui să arate la final lucrarea de infrastructură.

Europa Unită este un pasaj rutier suprateran cu o lungime de peste 650 de metri și două benzi de circulație pe sens. Pasajul se suprapune străzii Turnu Măgurele la intersecția cu bulevardele Metalurgiei și Alexandru Obregia și are două două rampe de acces, una dinspre strada Caporal Luică și cealaltă dinspre strada Sergent Ion Iriceanu. Construcția sa a demarat în februarie 2022, iar termenul de finalizare a lucrărilor era toamna 2023.

De asemenea, pasajul Europa Unită urmează să aibă un sistem de iluminat de tip vortex. ”Va putea concura cu cele mai avangardiste și moderne proiecte de infrastructură mare din capitale europene”, susține primăria sectorului 4.

Compania Drum Concept a câștigat contractul pentru proiectul de peste 85 de milioane de lei (TVA inclus) al pasajului Europa Unită, dar o parte din lucrări au fost realizare de turcii de la Efe Europa Construction. În portofoliul lor se mai află lucrări precum Marina Tower, Tomis Tower sau Zargana Corbu, controversatul proiect din aria protejată.

Primarul Băluță a mai anunțat și finalizarea exproprierilor pentru pasajul de peste Şoseaua Berceni, dar și un nou pasaj subteran, sub Şoseaua Olteniţei.

Sursa foto: Primăria Sectorului 4

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri