Cu ajutorul unor eşantioane sonore conţinând plânsete de bebeluşi sau ţipete de pui de bonobo sau cimpanzeu, difuzate spre bazinele unde trăiesc numeroşi crocodili de Nil, într-un parc zoologic din Agadir, Maroc, cercetătorii au constatat că reptilele sunt atrase de plânsetele care semnalizează suferinţa, scrie Agerpres.

Iniţial, studiul a pornit de la ideea de a analiza universalitatea caracteristicilor suferinţei în plânsul animalelor, dar pe parcursul studiului, cercetătorii şi-au dat seama că ''parametrii acustici pe baza cărora este evaluat pericolul sunt mai relevanţi în cazul crocodililor'', decât în cazul oamenilor.

''Experimentul a arătat că crocodilii identifică perfect primejdia în plânsetele puilor de maimuţă sau ale bebeluşilor, dar şi că răspunsul reptilelor este amplificat de intensitatea plânsetelor '', a explicat pentru AFP Nicolas Grimault. Director de cercetări în cadrul laboratorului Cogniţie Auditivă şi Psihoacustică (CRNL, CNRS, Inserm, Universitatea Lyon 1), este unul din principalii autori ai acestui studiu realizat de cercetători francezi şi publicat pe 9 august în revista Royal Society, specializată în cercetare biologică.

''Crocodilii răspund la criterii precum rugozitatea sunetului, caracterul haotic al plânsului, ceea ce este mai adecvat decât criteriul care determină reacţia oamenilor şi anume înălţimea sunetului'', a continuat el.

Potrivit cercetătorului, această acin Lyon şi Saint-Etienne (centru-est) au ajuns la concluzia că crocodilii sunt capabili să perceapă suferinţa în ţipetele puilor de maimuţă sau în plânsul bebeluşilor, conform unui studiu publicat în revista Royal Society, informează AFP.
uitate se poate explica prin faptul că crocodilii sunt animale cu sânge rece, care fac economie de mişcări şi dau dovadă de oportunism în căutarea prăzii aflată în situaţii de slăbiciune. ''Cu cât un animal este într-o mai mare suferinţă, cu atât este o pradă facilă'', a explicat Grimault.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri