Grecia se confruntă marţi cu un nou val de incendii devastatoare, al doilea în decurs de o lună, în urma căruia au fost înregistrate două victime şi numeroşi oameni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele, informează AFP.

Flăcări necontrolate ard în nord-estul ţării, pe insulele Evia şi Kynthos, precum şi în regiunea centrală Boeotia, la nord de Atena, într-un context meteorologic periculos, marcat de vânturi violente şi temperaturi de până la 41°C, conform Agerpres.ro.

"Există nouă fronturi active. Este o situaţie similară celei din iulie", a declarat o purtătoare de cuvânt a Brigăzii de pompieri din Grecia, referindu-se la un precedent val de incendii care au făcut cinci victime.

Luni seară, un ordin de evacuare a fost emis pentru spitalul din Alexandroupolis, un oraş portuar din nord-estul Greciei, situat într-o zonă în care incendiile continuau să se manifeste pentru a patra zi la rând.

Paza de Coastă a anunţat că a evacuat 65 de pacienţi cu un feribot care i-a aşteptat în port.

În centrul insulei Evia, evacuarea a fost ordonată luni seară în oraşul industrial Nea Artaki, unde flăcările au avariat câteva crescătorii de păsări şi de porci.

Incendiile ameninţă şi parcul naţional Dadia din nordul ţării, unde un cadavru, aparţinând probabil unui migrant fără documente asupra lui, a fost descoperit luni seară.

Un cioban în vârstă a fost de asemenea găsit decedat luni în regiunea Boeotia.

Parcul naţional Dadia, situat în apropiere de Alexandroupolis, este una dintre cele mai importante zone protejate din Europa, adăpostind păsări rare şi fiind singurul areal de reproducţie pentru vulturul-negru din Balcani.

Uniunea Europeană a anunţat că va trimite două avioane de luptă împotriva incendiilor bazate în Cipru şi o echipă de pompieri români prin mecanismul european de protecţie civilă.

Vremea caldă şi uscată, care sporeşte riscul de incendii, va persista în Grecia până vineri, potrivit meteorologilor eleni.

Pe 18 iulie, un incendiu stimulat de vânturi violente a distrus aproape 17.770 de hectare în zece zile în sudul insulei Rodos, o destinaţie turistică foarte apreciată din Marea Egee.

Atunci, aproximativ 20.000 de persoane, în majoritatea lor turişti, au trebuit să fie evacuate. La sfârşitul lunii iulie, Grecia s-a confruntat cu cea mai gravă caniculă din istoria măsurătorilor sale pentru această lună a anului, cu temperaturi care au depăşit pragul de 40°C în numeroase zone, potrivit Observatorului Naţional din Atena.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri