Zece traficanţi care vindeau în centrul Capitalei substanţe psihoactive, cunoscute sub numele de drogul "Zombie", au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, scrie Agerpres. O doză se vindea cu aproximativ 10 lei.

Alţi şapte traficanţi sunt cercetaţi sub control judiciar.

Conform DIICOT, în perioada ianuarie - octombrie 2023, în mod repetat, traficanţii au deţinut în vederea comercializării substanţe psihoactive (Alpha-PHiP substanţă psihoactivă nouă, din clasa catinonelor sintetice) şi au vândut sau au intermediat vânzarea unor astfel de substanţe către consumatori din municipiul Bucureşti.

Traficanţii acţionau cu predilecţie în zona centrală din Bucureşti (Unirii, Colţea, Universitate şi străzile adiacente), interacţiunea între vânzători şi clienţi realizându-se pe stradă.

În urmă cu două zile, au fost efectuate în acest caz mai multe percheziţii domiciliare, fiind găsite 3.610 pliculeţe ce conţin Alpha-PHiP, aproximativ 50 de grame NSP (substanţe psihoactive noi), aproximativ 5 grame de canabis, un cântar electronic, 12 telefoane mobile şi suma de 20.200 de lei, despre care există bănuiala că provine din activităţile infracţionale.

Cei 10 traficanţi au fost prezentaţi în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, trei fiind arestaţi preventiv, şase au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar al zecelea a fost pus sub control judiciar.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri