De la suc de murături până la șosete cu vodcă și excremente de păsări, iată remediile pentru mahmureală de care ai putea avea nevoie după o noapte mare precum cea dintre ani.

Katerfrühstück (Germania)

Există cuvânt pentru orice în Germania. Mahmureala este cunoscută sub numele de Katzenjammer – literalmente „pisici care se plâng”. Așa că nu este surprinzător faptul că micul dejun de mahmureală este Katerfrühstück - sau „gustarea lui Tomcat”, scrie Euronews.com.

Conține un hering murat înfășurat în jurul castraveților murați. Funcționează, dar așteaptă-te ca respirația ta să poată trânti oile.

Salata de hering (Belgia)

Asemănător cu cura germană pentru mahmureala, dar probabil un pic mai gustos, belgienii merg după hering marinat cu ceapă, ardei, iaurt și boia de ardei. Iaurtul chiar ajută.

Saramură murată (Polonia)

Polonezii preferă să bea un pahar de saramură din murături pentru a ușura starea de dimineață. După cum probabil ați observat din primele trei cure de pe această listă, murăturile sunt esențiale, doar pentru că concentrația lor de potasiu și sodiu vă ajută să vă umpleți electroliții. Unele baruri oferă chiar și o doză de Bourbon cu suc de murături.

Excremente de vrabii infuzate cu rachiu (Ungaria)

Da, este un lucru – și probabil cel pe care l-am recomanda cel mai puțin pe această listă. Unii unguri cred că adăugarea excrementelor de vrăbii în coniac va ajuta la atenuarea mahmurelii.

Șosete cu vodcă (Estonia)

Un remediu de modă veche din Estonia presupune înmuierea unei perechi de șosete în vodcă, purtarea lor sub o altă pereche de șosete groase și așezarea pe spate cu o ceașcă de ceai fierbinte. Există o metodă pentru această nebunie, deoarece totul este despre a lupta cu focul - vodca și ceaiul fierbinte vor induce transpirația și, prin urmare, vor elibera toxinele din organism.

Tocănițe și supe (Franța)

Francezii iubesc o tocană copioasă sau o supă de ceapă pentru a vindeca mahmureala și sunt pe măsură. Cu cât este mai sărat, cu atât mai bine pentru a se vindeca dimineața după shake-uri. De asemenea, au tendința de a face cassoulet, un fel de mâncare tradițional compus din fasole albă, cârnați, carne și grăsime de gâscă. Împiedică alcoolul să se depună în sânge.

Spaghete la miezul nopții (Italia)

Exemplul italian propune servirea unei „spaghete la miezul nopții”. Va fi gustos și va absorbi excesul de alcool. Felul de mâncare preferat este Aglio e Olio, simplu din Napoli, pentru care veți avea nevoie de spaghete, usturoi, ulei de măsline și ardei iute.

Pizzle (Sicilia)

Gustarea tradițională pentru un sicilian cu mahmureală este penisul de taur uscat. Considerat a fi plin de proteine, vitamine și minerale, acest remediu vechi a fost, de asemenea, menit să sporească masculinitatea. Nu este la fel de popular acum ca odinioară, dar din nou, dacă puteți găsi niște fâșii subțiri de mușchi uscat, nu veți găsi că este foarte diferit de carnea de vită.

Supe (Romania)

La fel ca francezii, românii știu că supele calde după o noapte lungă sunt întotdeauna o idee bună. Cu toate acestea, ei o trec cu un pas. La mahmureala, romanii apelează la ciorba de burtă. Tractul digestiv al porcilor sau vacilor este transformat într-o supă prin fierberea măruntaielor cu usturoi și ceapă, iar acizii grași esențiali, proteinele și sarea grăbesc procesul de recuperare.

Bacon (Anglia)

Fie că este un sandviș umil cu slănină sau un mic dejun englezesc complet, baconul prăjit vă poate oferi toți aminoacizii care vă lipsesc. Și este gustos.

IRN-BRU (Scoția)

Scoțienii jură pe băutura răcoritoare carbogazoasă de portocale IRN-BRU pentru a-i reînvia după o noapte grea.

Nisip, mult nisip (Irlanda)

În timp ce multe dintre remediile de pe această listă implică mâncare și băuturi, irlandezii au o altă soluție atunci când te trezești mahmur: nisip. Și o mulțime. Vezi tu, legenda irlandeză susține că dacă te îngropi până la gât în nisipul rece, sângele pompează sângele și te trezește.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri