Aproximativ şase tone de furaje şi o maşină au ars, duminică seară, din cauza unei petarde care a declanşat un incendiu într-un depozit de furaje din localitatea Boureni, comuna Balş.

La faţa locului s-au deplasat o autospecială de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Frumos şi un echipaj de prim ajutor calificat, care a asigurat asistenţa medicală.

"Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic produs de o petardă", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Georgică Onofreiasa.

Pentru diminuarea riscului de incendiu pe timpul jocurilor de artificii, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Mihail Sturdza" al judeţului Iaşi recomandă să nu fie utilizate artificii, petarde, rachete şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spaţii închise, cu aglomerări de persoane, în balcoane, holuri de bloc şi pe terase.

"Astfel de activităţi se vor desfăşura în aer liber, la distanţe de siguranţă faţă de oameni, clădiri, arbori şi autovehicule", se precizează într-un comunicat de presă al ISU Iaşi.

Aceeaşi sursă recomandă să nu permiteţi copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice.

De asemenea, salvatorii avertizează că nu trebuie să parcaţi autovehiculele în locuri care să blocheze sau să îngreuneze accesul autospecialelor de intervenţie ale serviciilor pentru situaţii de urgenţă.

"În cazul petrecerii sărbătorilor de iarnă în zone izolate, atât administratorii clădirilor, cât şi participanţii trebuie să respecte cu stricteţe toate regulile şi măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, în caz contrar ei pot deveni victime sigure. Acordaţi o atenţie deosebită utilizării în siguranţă a mijloacelor de încălzire cu combustibil solid, lichid sau gazos, prin evitarea supraalimentării sobelor cu sau fără acumulare de căldură, prin asigurarea supravegherii permanente şi neamplasarea acestora în zonele de circulaţie. Se interzice aşezarea mobilierului (scaune, mese, bagaje etc.) şi uscarea hainelor în imediata vecinătate a acestor mijloace de încălzire", se precizează în documentul de presă.

Sursa foto: InfinitumProdux / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri