Trecerea furtunii Henk prin Regatul Unit a provocat miercuri sute de alerte de inundaţii, probleme în transporturi şi pene de curent, după ce a cauzat moartea unui şofer, transmite AFP, scrie Agerpres.

Cele mai puternice rafale au fost înregistrate marţi după-amiază pe insula Wight, în sudul Angliei, unde vântul a atins viteze de 150 km/h.

Un şofer în vârstă de 50 de ani a murit marţi după ce un copac a căzut pe maşina în care se afla, în vestul Angliei, în Gloucestershire, a anunţat poliţia.

Peste 300 de alerte de inundaţii erau în vigoare miercuri dimineaţă în Anglia şi Ţara Galilor.

National Highways, care administrează autostrăzile, a anunţat că circulaţia pe mai multe drumuri importante va fi suspendată din cauza inundaţiilor. "Deoarece sunt aşteptate mai multe ploi în numeroase zone pe parcursul zilei, drumurile vor rămâne închise timp de câteva ore", a avertizat National Highways.

Mai multe companii feroviare au avertizat că traficul va fi perturbat miercuri. "Din cauza vântului puternic, copacii de pe linie au avariat sau au întârziat trenurile în multe locuri din reţeaua noastră", a explicat miercuri dimineaţă compania South Western Railway, care a decis să suspende cursele "pentru câteva ore pentru a asigura siguranţa" pasagerilor şi a angajaţilor.

Energy Networks Association (ENA), care colectează date de la toţi furnizorii, a estimat că cel puţin 10.000 de clienţi au rămas fără curent electric, după ce pentru aproximativ 125.000 funcţionarea reţelei a fost restabilită.

Compania National Grid a anunţat marţi seară că aproximativ o mie de proprietăţi nu aveau curent electric.

Thameslink a sfătuit pasagerii să nu călătorească, "cu excepţia cazului în care este absolut necesar", după ce incidente multiple asociate intemperiilor produse au afectat toate rutele.

Henk, prima furtună a anului din Marea Britanie şi a opta denumită în ultimele trei luni, se preconizează că se va încheia la sfârşitul acestei săptămâni când, potrivit previziunilor Met Office, va pătrunde o masă de aer mai rece, potrivit EFE.

Regatul Unit, în special Scoţia şi nordul Angliei, au fost deja lovite la sfârşitul lunii decembrie de furtuna Gerrit. Trei bărbaţi au fost descoperiţi ulterior decedaţi după ce au fost surprinşi de ape într-un autovehicul găsit într-un râu din nordul Angliei.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri