Valentine's Day, cunoscută la noi drept Ziua Îndrăgostiților, este o sărbătoare care, teoretic, celebrează dragostea, dar este în același timp un motiv de presiune socială. Desigur, este vorba despre persoanele singure, cărora celibatul nu le oferă niciun motiv să se alăture acestei sărbători de import, dar de multe ori chiar și persoanele care sunt într-un cuplu fug de această ocazie, din simplul fapt că este un eveniment căreia i se face atât de multă reclamă încât aceștia simt că se golește de conținut.

În loc de a refuza pur și simplu Valentine's Day (lucru pe care pot totuși foarte bine să îl facă), aceștia este bine să știe însă că luna februarie mai are și alte sărbători cărora le pot da curs, după cum arată TAPintoWayne.

Sigur, multe dintre ele se petrec doar peste ocean, dar chiar și așa, ocaziile există, așa că cei care au nevoie de un pretext pentru a sărbători, totuși, ceva, în locul lăsat liber de Valentine's Day, din moment ce luna februarie este asociată totuși unei sărbători importante, au și alte opțiuni, după cum urmează:

1 februarie - Ziua Ciocolatei Negre în SUA

O sărbătoare care sigur că este străină de cultura română, dar până la urmă la fel este și Valentine's Day, o sărbătoare care nu are nimic mai mult de a face cu România în afara unor campanii de marketing. Iar dacă îți sau vă place ciocolata neagră, poate fi un motiv destul de bun să sărbătoriți ceva în luna februarie, fără ca acel ceva să fie neapărat Valentine's Day.

4 februarie - Ziua Puloverului în SUA

Din nou, o sărbătoare care nu are legătură cu România, cultural vorbind, dar, așa cum arătam și mai sus, nici Valentine's Day nu are. Dar dacă tot există această Zi a Puloverului, de ce nu să nu profităm, până la urmă. La cât de calde sunt mai nou iernile, poate fi o ocazie foarte bună să ne amintim ce este și la ce folosește un pulover.

5 februarie - Ziua Internațională a Nutellei

De data aceasta o sărbătoare internațională, așadar există toate motivele să fie luată în considerare inclusiv în România. În plus, dacă tot vorbim de dulcegării, așa cum este și Valentine's Day, până la urmă Nutella este un lucru dulce de-a dreptul, în plus cât se poate de concret și nu abstract, așa cum este sărbătoarea amintită.

13 februarie - Ziua Internațională a Iubirii de Sine

Gândită exact ca o alternativă la Valentine's Day, Ziua Iubirii de Sine se vrea o contrapondere la lucrurile pe care suntem dispuși să le facem pentru persoana iubită, din moment ce, până la urmă, și noi înșine suntem importanți. O opțiune foarte bună pentru cei singuri, chiar dacă și cei care formează un cuplu se pot gândi, până la urmă, și la ei înșiși pentru o zi.

18 februarie – Ziua Internațională a Balenei

O sărbătoare care nu are nicio legătură cu dragostea, desigur, dar până la urmă și balenele sunt drăguțe și merită o zi a lor. De ce să nu ne gândim, deci, la ele pe data de 18 februarie, așa cum ne propune această sărbătoare.

19 februarie - Ziua Internațională a Luptei cu Odgonul

Adică acel sport în care două echipe încearcă să tragă, fiecare de o parte a unui odgon, echipa adversă peste linia de mijloc. Din nou, o sărbătoare fără legătură cu dragostea, dar cel puțin este o activitate fizică, care ne menține în formă și, cine știe, dacă tot renunțăm la Valentine's Day putem, eventual, să ne îndrăgostim de o persoană din echipa adversă. Ceea ce înseamnă, până la urmă, că împușcăm doi iepuri dintr-o dată.

29 februarie - Ziua Educației Digitale în SUA

Sărbătorită de regulă în ultima joi a lunii februarie, Ziua Educației Digitale în SUA pică anul acesta, an bisect, pe data de 29 februarie. O sărbătoare "serioasă", desigur, comparativ cu cele amintite anterior, dar chiar dacă digitalizarea este o competență deosebit de necesară în acest moment, nu vedem niciun motiv pentru care balenele, ciocolata neagră, puloverul sau Nutella să nu fie și ele importante.

Și, desigur, și dragostea, pe lângă toate cele de mai sus, fie că o sărbătorim pe 14 februarie sau pe 24 februarie, când este Dragobetele.

Sursa foto: Shutterstock / ExclusiveImageHD

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri