A folosi un portofel în care sunt înghesuite carduri, bani cash și acte de identitate este sinonim cu a fi bătrân, consideră membrii generației Z.

Drept urmare, mulți dintre tinerii de până în douăzeci de ani, eventual și cei cu câțiva ani peste această vârstă, consideră portofelele clasice drept niște obiecte pur și simplu antice, după cum arată NYPost.

"Hei, millennialilor, există un nou mod de a deveni mai bătrâni, iar acela este de a avea un portofel", a explicat pe TikTok Liz June, o viitoare mamă în vârstă de 30 de ani, adăugând totodată că generația Z folosește telefoanele drept portofele, având atât banii cât și actele de identitate pe acestea.

Pe de altă parte, aceasta se întreabă, nu fără o urmă de ironie, cum faci, exact, să ai actul de identitate în portofelul digital.

Sursa citată mai arată însă că, în viziunea generației Z portofelele sunt la fel de învechite precum, de exemplu, colanții sau ciorapii până la gleznă, motiv pentru care, asemenea acestora, vor dispărea din folosință.

De altfel un raport realizat chiar în feburarie 2024 de către hub-ul de plăți online PYMNTS în colaborare cu Amazon Web Services, a descoperit faptul că 79% dintre membrii generației Z folosesc portofele digitale.

Același studiu a determinat, de altfel, că 51% dintre reprezentanții aceleiași generații nu își stochează doar banii pe telefoanele mobile, ci și permisele de conducere, cardurile medicale și biletele la evenimente.

Pe de altă parte, un profesor din generația millennialilor a oferit un exemplu de dezavantaj al folosirii portofelelor digitale de către generația Z, explicând faptul că o studentă de a sa a primit 25 de dolari pe Apple Pay, dar nu a putut intra în posesia lor din moment ce nu a putut demonstra că are 18 ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri