Bucureștenii vor putea călători cu noile troleibuze Solaris Trollino 12M cu autonomie, începând de sâmbătă, 17.02.2024, pe linia 93, care face legătura între Drumul Taberei (de la capătul de linie „Valea Argeșului") și Gara de Nord. Treptat, parcul acestei linii va fi completat cu noi troleibuze, pe măsura livrării lor de către producător.

Începând de luni, 19.02.2024, noile troleibuze cu autonomie Solaris vor circula pe linia 61, care va prelua traseul liniei 336 între Complex Comercial Apusului și Piața Rosetti. Linia de autobuz 336 va fi suspendată.

Linia 61 va înlocui linia 336

Deocamdată, linia 61 va fi asigurată cu nouă troleibuze și 11 autobuze preluate din linia 336. Autonomia de 20 km de care beneficiază aceste troleibuze le va permite să circule pe baterii pe tronsonul cuprins între stația „Apusului" și capătul de linie „Complex Comercial Apusului", unde nu există rețea electrică. Ulterior, parcul liniei 61 va fi echipat complet cu troleibuze noi.

Linia 61 va funcționa pe traseul: „Complex Comercial Apusului", Str. Apusului, Bd. Iuliu Maniu, Șos. Cotroceni, Bd. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Mihail Kogălniceanu, Bd. Regina Elisabeta, Bulevardul Carol I, „Piața Rosetti", cu întoarcere pe Bd. Carol I, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenței, Piața Operei, Bd. Eroii, Bd. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu, Șos. Cotroceni, Bd. Iuliu Maniu, Str. Apusului, terminal „Complex Comercial Apusului".

Porțiunea de traseu a actualei linii 61 (între zonele Master și Apusului) va fi acoperită de linia 62, al cărei parc de troleibuze va fi suplimentat corespunzător. Pe același tronson, călătorii pot utiliza și autobuzele liniei 178.

Totodată, pentru asigurarea conexiunii în zona Eroilor, troleibuzele liniei 61 vor opri și în noua stație „Bd. Eroilor" (împreună cu cele ale liniei 69), care va funcționa pe Bd. Eroii Sanitari, pe sensul către Piața Operei.

Pe lângă autonomia de 20 km fără rețea, noile vehicule oferă călătorilor mai multe facilități: podea coborâtă pe toată suprafața, instalație de aer condiționat, trapă destinată persoanelor cu mobilitate redusă, sistem de informare audio-video, prize de încărcare a dispozitivelor mobile pentru călători, precum și un sistem de numărare automată a călătorilor.

Sursa foto: TPBI

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri